Live

A murit Fred White, toboșarul trupei Earth, Wind & Fire, una dintre primele formaţii care au eliminat tabuurile rasiale

Data publicării:
Fred White s-a născut la 13 ianuarie 1955, în Chicago. Artistul a început să cânte la tobe la vârsta de 9 ani şi a obţinut primul său disc de aur, Donny Hathaway's Live, la doar 16 ani. Foto: Profimedia Images

Toboşarul american Fred White, membru al trupei de funk Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani, au anunţat luni fratele său şi un fost membru al formaţiei, potrivit AFP.

White s-a născut în 1955 în Chicago, Illinois, şi a început să cânte la tobe de la o vârstă fragedă. Pe parcursul carierei sale a câştigat şase premii Grammy alături de legendara trupă de funk formată în 1969 de fratele său, Maurice White, care a murit în 2016.

Familia noastră este întristată astăzi de pierderea unui membru al ei incredibil şi talentat, a scris un alt frate al său, Verdine White, într-o postare pe Instagram, amintind că artistul avut discuri de aur de la vârsta de 16 ani!”.

Earth, Wind & Fire a cunoscut rapid celebritatea în anii '70, devenind una dintre primele formaţii care au eliminat tabuurile rasiale din muzica pop şi bucurându-se de un succes imens atât în comunitatea albă, cât şi în cea afro-americană.

În 1979, Earth, Wind & Fire a fost prima trupă afro-americană care a cântat sold out la prestigioasa Madison Square Garden din New York.

Pe pagina oficială de Instagram a trupei a fost postat un videoclip cu White interpretând un solo de tobe la un concert din 1979, în Germania, acompaniat de mesajul Rest in love.

De-a lungul carierei sale, White a colaborat cu mai mulţi artişti, printre care cântăreaţa de soul Deniece Williams, iar în calitate de membru al trupei Earth, Wind & Fire a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame în 2000.

Agerpres amintește că trupa este cunoscută atât pentru piesele sale, cât şi pentru spectacolele pline de energie, cu o prezenţă puternică a trompetelor şi a kalimbei, un instrument de percuţie african realizat din lamele metalice.

Fără să fi părăsit vreodată complet scena muzicală, trupa a cunoscut din nou notorietatea după alegerea preşedintelui Barack Obama, membrii săi numărându-se printre primii artişti invitaţi să cânte după instalarea acestuia la Casa Albă, în 2009.

Earth Wind & Fire a devenit una dintre cele mai bine vândute trupe din toate timpurile, cu peste 90 de milioane de discuri vândute în întreaga lume

Editor : M.D.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Celine Dion surprinde cu o apariție pe coperta Vogue și face dezvăluiri despre starea ei de sănătate

Kadîrov a interzis muzica „prea rapidă sau prea lentă” în Cecenia

Studiu: Versurile cântecelor au devenit mai simple și mai repetitive în ultimii 40 de ani

Amenzi mai mari pentru vecinii gălăgioși. Ce riscă cei care dau cu bormașina sau ascultă muzică prea tare în timpul orelor de liniște

Partenerii noștri