Live

Aleksandar Vucici spune că Serbia „nu va adera niciodată NATO”

Data publicării:
Aleksandar Vucici. Foto: Profimedia Images

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a declarat, duminică seară, în timpul unei ceremonii de comemorare a celor morți în timpul intervenției NATO din Serbia, în 1999, că țara sa nu se va alătura „niciodată” Alianței Nord-Atlantice. El a vorbit de admiterea Kosovo, pe care Serbia îl consideră parte a teritoriului său, în adunarea parlamentară a NATO.

„Mulţumim - acum ştim că noi nu vom adera niciodată la NATO şi că ne vom apăra şi proteja neutralitatea noastră militară.  Iar când îi veţi admite (pe Kosovo - n. red.) în Consiliul Europei, noi vom avea şi pentru asta un răspuns.

S-a zis cu minciunile voastre, sancţiuni împotriva Pristinei şi toate celelalte. Lor le-aţi dat totul şi în schimb aţi pedepsit Serbia pe măsură”, a declarat Vucici la Prokuplje, în sudul Serbiei, într-un mesaj pentru ceea ce el a numit „falşii prieteni” ai Serbiei, conform agenției sârbe Tanjug, citată de Agerpres.

„Ei nu ne pot lua dreptul de a trăi pentru ţara noastră şi de a iubi libertatea mai presus de orice”, a spus el. Liderul de la Belgrad a mai spus că Serbia „nu va accepta niciodată ca provincia Kosovo să fie separată de ea” și că „va lupta cu tot ce are la dispoziție pentru a-și păstra teritoriul”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Xi Jinping a fost așteptat cu o horă sârbească pe aeroportul din Belgrad

Klaus Iohannis a discutat cu Biden despre candidatura sa la șefia NATO. „E foarte bine să fie doi candidați”

Patru țări europene cu o lungă tradiție de neutralitate vor „extinderea” relațiilor cu NATO și apropierea de alianță

Rareș Bogdan: România este un stat cheie pentru NATO și UE. În această cheie ar trebui privită vizita lui Iohannis la Casa Albă

Partenerii noștri