Live

Angajatul care a câștigat 150.000 de dolari pe zi. De ce a demisionat după 3 luni

Data actualizării: Data publicării:
Angajatul care a câștigat 150.000 de dolari pe zi. Foto: Profimedia

Geoff Morrell, un fost jurnalist devenit director de PR, a câștigat 150.000 pe zi cât timp s-a ocupat de relațiile publice ale gigantului Disney. A fost nevoit însă să demisioneze după doar 3 luni, relatează CNN.

În calitate de șef al departamentului de PR al Disney, din ianuarie până în aprilie anul trecut, Morrell a câștigat aproximativ 150.000 de dolari pe zi.

Această sumă a inclus salariul, bonusuri și 537.438 de dolari pentru mutarea familiei sale de la Londra la Los Angeles, precum și o sumă suplimentară de 500.000 dolari pentru „circumstanțele sale unice” - adică și-a mutat din nou familia în altă parte după ce a demisionat.

În plus, Disney cumpără restul contractului lui Morrell. El va primi încă 4 milioane de dolari în anul fiscal curent care se încheie la 1 octombrie pentru restul contractului, împreună cu bonusul de performanță pe care l-ar fi primit pentru 2022.

Așadar, în total, Morrell pleacă cu 10,3 milioane de dolari pentru exact un sfert dintr-un an de muncă. Și a obținut deja un alt post, ca președinte al unității de strategie și comunicații globale a Teneo, o firmă de consultanță pentru manageri de top.

Nici Morrell, nici Disney nu au dorit să dea detalii suplimentare.

Mandatul lui Morrell s-a încheiat brusc după un scandal în care a fost implicat CEO-ul de atunci al Disney, Bob Chapek. Acesta a făcut o declarație controversată privind o lege din Florida care interzice predarea în școli a noțiunilor de identitate de gen și orientare sexuală până în clasa a treia – cunoscută ca legea „Nu spune gay”.

Disney, cel mai mare angajator privat al statului, a încercat să nu se pronunțe asupra legislației, cea ce a stârnit furia angajaților. Așa că Chapek a vorbit împotriva ei, iar liderii republicani au fost furioși.

Compania a anunțat plecarea lui Morrell după câteva zile. Și Chapek a fost nevoit să plece de la Disney, dar cu un pachet de compensații de 20 de milioane de dolari.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pedro Sanchez a decis să nu demisioneze. Zeci de mii de spanioli i-au cerut, în stradă, să nu plece din funcția de prim-ministru

Anunț șoc al premierului spaniol, după ce un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție

Şeful serviciului de informaţii militare din Israel demisionează pentru că nu a reușit să prevină atacurile Hamas din 7 octombrie

Un program cu inteligență artificială poate prezice demisiile angajaților. Japonezii spun că l-au creat ca să-i descurajeze să plece

Partenerii noștri