Live

Arabia Saudită, interesată de Clubul Manchester United. "Susținem orice ofertă"

Data actualizării: Data publicării:
Arabia Saudită este interesată să achiziționeze cluburile de fotbal Manchester United și Liverpool. Foto: Profimedia Images

Probabilitatea ca proprietarii Manchester United să vîndă clubul a trezit un interes uriaș în Arabia Saudită. Ministerul Sportului saudit a anunțat că orice ofertă din sectorul privat de a achiziționa clubul englez va fi susținută de stat. Totodată, există intenția de a fi cumpărat și clubul FC Liverpool. "Aveam numeroşi fani ai Premier League", a declarat și prinţul Abdulaziz bin Turki Al Faisal pentru BBC.

Imediat după ce Cristiano Ronaldo a anunțat separarea definitivă de clubul englez, proprietarii Manchester United au anunțat că iau în calcul o vânzare a clubului, precizând că "evaluează toate opţiunile". Clubul englez nu s-a mai puttu ridica în ultimii ani la performanțele la care ajunsese sub conducerea legendarului antrenor Alex Ferguson.

Ministerul Sportului din Arabia Saudită s-a grăbit să anunțe că interesul pentru club este uriaș.

"Cu siguranţă vom sprijini orice iniţiativă a sectorului privat, dacă aceasta va veni, pentru că ştim că acest lucru se va reflecta pozitiv asupra sportului în interiorul regatului", a adăugat oficialul saudit.

"Este cea mai urmărită ligă în Arabia Saudită şi în regiune şi aveam numeroşi fani ai Premier League", a declarat prinţul Abdulaziz bin Turki Al Faisal pentru BBC.

O altă echipă din Premier League, Newcastle United, are proprietari din Arabia Saudită începând din octombrie 2021, când a fost preluată de către un consorţiu care include Fondul de investiţii publice din această ţară.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Potop în Arabia Saudită. Școlile au fost închise, oamenii au fost avertizați că vor fi inundații. Imagini cu mașini luate de ape

Arabia Saudită are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru megaproiectul „orașului viitorului” și încearcă să-i obțină din China

Antony Blinken merge în Arabia Saudită pentru discuții privind încheierea unui armistițiu în Gaza

Gigantul petrolier saudit Aramco devine „partener mondial major” al FIFA

Partenerii noștri