Live

Armata niponă a găsit cinci trupuri şi o bucată din epava unui elicopter dispărut acum zece zile

Data actualizării: Data publicării:
Armata niponă a găsit cinci trupuri şi o bucată din epava unui elicopter dispărut acum zece zile. FOTO: Profimedia Images

Armata niponă a găsit în timpul unor căutări submarine cinci trupuri şi o bucată din epava elicopterului militar dispărut săptămâna trecută cu zece persoane la bord, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Forţelor de Autoapărare (FDA) terestre nipone.

Aparatul era în misiune de recunoaştere atunci când a dispărut de pe radare pe 6 aprilie, în ceea ce FDA terestre au calificat drept "accident aerian".

Doi piloţi, doi mecanici şi şase membri ai echipajului se aflau la bordul aparatului UH-60JA, printre care un general al armatei nipone.

Bucata de epavă găsită pare să fi aparţinut elicopterului dispărut, însă deocamdată nu sunt detalii cu privire la identitatea trupurilor descoperite, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei.

"Mai rămân cinci care nu au fost găsiţi, prin urmare operaţiunile de căutare continuă", a adăugat acesta.

Paza de coastă niponă a mai găsit câteva resturi ce par a proveni de la elicopter, inclusiv o uşă, o pală de elice şi o plută de salvare galbenă ce era încă ambalată într-un sac.
Nicio informaţie nu a fost furnizată cu privire la cauzele acestui aparent accident.

Japonia a mai cunoscut în trecut accidente militare aeriene, precum prăbuşirea în mare, în ianuarie 2022, în centrul acestei ţări, a unui avion de vânătoare F-15, care a dus la moartea celor două persoane aflate la bord.

În 2019, un avion de vânătoare F-35A s-a prăbuşit de asemenea în mare, în largul coastei de nord-est a arhipelagului nipon, iar căutările pentru găsirea trupului pilotului şi epavei pline de secrete tehnologice au fost în final abandonate.  

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, întrebat dacă susţine armata obligatorie: Exclus aşa ceva. Cred că acele vremuri s-au dus

Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern (CNN)

Imagini virale cu doi cai de cavalerie galopând fără control în Londra. Pentru prinderea lor a intervenit armata. Patru oameni răniți

VIDEO 10.000 de muncitori ilegali au fost expulzaţi de armată dintr-o mină de aur clandestină din Venezuela

Partenerii noștri