Aung San Suu Kyi, arestată după lovitura de stat din Myanmar, este acuzată că deținea fără drept aparate walkie-talkie
Poliţia din Myanmar a prezentat miercuri acuzaţiile împotriva liderei de facto a ţării, Aung San Suu Kyi, şi a preşedintelui Win Myint, înlăturaţi de la putere în urma unei lovituri de stat a armatei, informează Reuters.
Aung San Suu Kyi a fost acuzată de încălcarea legislaţiei de import-export, iar poliţia a cerut menţinerea ei în detenţie până la 15 februarie.
Potrivit Reuters, care citează un document emis de o secţie de poliţie din capitala Naypyidaw, poliţia a percheziţionat locuinţa lui Suu Kyi și a găsit radiouri walkie-talkie. Acestea ar fi fost importate în mod ilegal şi erau folosite fără permisiune. Publicația EFE, citată de Agerpres, menţionează că astfel de aparate pot fi folosite doar de către guvern şi armată şi că, pentru posesia lor, Aung San Suu Kyi poate fi condamnată la o pedeapsă maximă de trei ani de închisoare.
Totodată, preşedintele Win Myint, înlăturat de la putere împreună cu Suu Kyi în urma loviturii de stat de luni, a fost acuzat de încălcarea restricţiilor impuse în timpul epidemiei de coronavirus şi de încălcarea legii privind gestionarea dezastrelor naturale.
Aung San Suu Kyi s-a aflat în arest la domiciliu timp de 15 ani, între 1989 și 2010, timp în care a condus mișcarea democratică din Myanmar. Partidul ei, Liga Națională pentru Democrație (NLD), a anunțat că birourile sale din mai multe regiuni au fost percheziționate.
Șeful armatei, Min Aung Hlaing, a preluat luni puterea în Myanmar acuzând o fraudă în alegerile din data de 8 noiembrie, câștigate de NLD. Comisia Electorală a concluzionat atunci că votul a fost corect.
Editor : V.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News