Live

Austria intră în al doilea lockdown la nivel național: cazurile de Covid se înmulțesc de 10 ori mai repede decât era prognozat

Data actualizării: Data publicării:
Femeie cu masca, la fereastra. Foto: Profimedia Images

Austria va decreta o a doua carantină națională începând de marți, după ce numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus a crescut de 10 ori mai mult decât așteptările. Austria va rămâne în lockdown pe o perioadă de două săptămâni și jumătate, conform CNN.

Cancelarul Sebastian Kurz a anunțat noile măsuri în cadrul unei conferințe de presă la Viena, sâmbătă. Șeful executivului austriac a recunoscut că guvernul nu reușește să mai găsească sursa infecțiilor în contextul unei transmiteri comunitare accentuate.

Noile măsuri includ închiderea tuturor serviciilor non-esențiale, închiderea școlilor iar oamenii vor putea să își părăsească locuințele doar pentru motive specifice. Măsura de lockdown va rămâne activă până în data de 6 decembrie.

Cu o populație de aproximativ 9 milioane de locuitori, Austria a înregistrat în ultimele zile între 7.000 și 9.000 de cazuri noi zilnice de infectare cu coronavirus.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri