Live

Video Aviația militară americană a interceptat patru avioane de recunoaştere ruseşti lângă Alaska

Data actualizării: Data publicării:
Foto: North American Aerospace Defense Command

Patru avioane rusești Tu-142 au fost interceptat de armata militară SUA la 120 de kilometri de statul Alaska, potrivit Comandamentului securităţii aeriene a Statelor Unite şi Canadei (NORAD), potrivit Agerpres.

Avioane de vânătoare F-22 "au interceptat patru avioane de recunoaştere ruseşti Tu-142 intrând în zona de identificare a apărării aeriene a statului Alaska, la 27 iunie", a indicat NORAD într-un comunicat.

Zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) este un perimetru în care traficul aerian este supravegheat de armata uneia sau mai multor ţări, dincolo de spaţiul aerian naţional, pentru a dispune de un timp suplimentar de reacţie în cazul unei manevre ostile.

Statele Unite au stabilit patru, dar alte aproximativ zece ţări de asemenea şi-au creat.

Cele din Alaska se întind până la aproximativ 320 km de coastă.

Avioanele "Tu-142 s-au apropiat la mai puţin de 65 de mile marine (120 kilometri) de sudul Insulelor Aleutine din Alaska şi au rămas în ADIZ timp de aproape opt ore", a adăugat NORAD, precizând că acestea nu au pătruns în spaţiul aerian american.

A fost pentru a patra oară în această lună când Statele Unite au interceptat avioane militare ruseşti în apropiere de Alaska.

La 29 mai, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini arătând două bombardiere americane B-1 interceptate de apărarea aeriană rusă după ce au survolat Marea Baltică şi Marea Neagră în apropiere de Rusia.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Muncitorii erau dezbrăcați și stropiți cu insecticid. Chinul prin care au trecut milioane de imigranți veniți la muncă în SUA

Statul american Lousiana restrânge accesul la pilulele de avort, considerate „substanțe periculoase”

SUA critică decizia Spaniei, Irlandei şi Norvegiei de a recunoaşte Palestina ca stat

Marea Britanie acuză China că îi trimite Rusiei arme letale, ca să le folosească în Ucraina: „E timpul ca lumea să se trezească”

Partenerii noștri