Live

Bitcoin a pierdut 22% din valoare într-o singură zi

Data actualizării: Data publicării:
Moneda virtuala Bitcoin. Foto: Getty Images

Prețul criptomonedelor a scăzut brusc sâmbătă. Bitcoin a pierdut 22% din valoare, iar ether a scăzut cu peste 10%. Prăbușirea urmează unei săptămâni volatile pentru piețele financiare, relatează Business Insider.

Bitcoin a pierdut o cincime din valoare sâmbătă, în urma unor vânzări de criptomonede în valoare de un miliard de dolari, pe fondul încercării unor investitori de a-și retrage profiturile și al îngrijorărilor în ceea ce privește macroeconomia.

La finalul ședinței de tranzacționare, Bitcoin a scăzut până la valoarea de 41.967,5 de dolari. Și criptomoneda ether a scăzut cu peste 10%.

Potrivit platformei de date privind criptomonedele Coingecko, capitalizarea de piață a celor 11.392 de monede pe care le urmărește a scăzut cu aproape 15%, până la 2,34 trilioane de dolari. Această valoare a depășit pentru scurt timp 3 trilioane de dolari luna trecută, când bitcoin a atins un record de 69.000 de dolari.

Prăbușirea urmează unei săptămâni volatile pe piețele financiare. Randamentele acțiunilor globale și ale obligațiunilor de referință din SUA au scăzut vineri, după ce datele au arătat că creșterea locurilor de muncă din SUA a încetinit în noiembrie, iar varianta Omicron a coronavirusului a făcut ca investitorii să fie și mai prudenți.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bloomberg: SUA și Regatul Unit anchetează tranzacții ilegale cu criptomonede făcute de Rusia. O încălcare majoră a sancțiunilor

Verdict în procesul „regelui cripto”. Câți ani de închisoare a primit Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei de criptomonede FTX

Bitcoin continuă să scadă. La ce valoare a ajuns, după trei zile consecutive în care a pierdut peste 1000 de dolari

Câți bani au câștigat românii din criptomonede anul trecut

Partenerii noștri