Live

Blinken a discutat cu Abbas, după ce liderul palestinian și-a anulat întâlnirea cu Biden

Data publicării:
Antony Blinken a vorbit cu Mahmoud Abbas, miercuri, după ce liderul palestinian și-a anulat întâlnirea cu Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a vorbit, marți, cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, și i-a transmis acestuia „condoleanțele sale profunde față de viețile civile pierdute în explozia de la spitalul Al-Ahli din orașul Gaza”, conform unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

„Secretarul a exprimat sprijinul constant al SUA pentru poporul palestinian, accentuând că teroriștii Hamas nu îi reprezintă pe palestinieni și nici aspirațiile lor legitime la auto-determinare și măsuri egale de demnitate, libertate, securitate și justiție”, se mai arată în comunicatul de miercuri.

Discuția dintre Blinken și Abbas vine după o întâlnire anterioară la Amman, dinainte de explozia de la spital în care au murit sute de oameni și despre care autoritățile din Gaza spun că a fost un atac al Israelului. După explozie, Abbas a anulat o întâlnire programată cu președintele Joe Biden.

În discuția de miercuri, Blinken „a subliniat că SUA condamnă fără echivoc toate actele teroriste și a accentuat angajamentul ferm al SUA pentru respectarea legilor războiului și pentru protejarea civililor”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

19 copii răniți în Gaza vor fi aduși la spitale din România. Cei mai mulți vor fi luați din Cisiordania

Iranul avertizează ţările europene: „Vor plăti la momentul potrivit pentru că au ajutat Israelul”

Cresc tensiunile în Cabinetul de Război al Israelului. Netanyahu, luat la rost de ministrul Apărării din cauza planului pentru Gaza

Armata israeliană și-a ucis din greșeală cinci militari în Fâșia Gaza. Un tanc i-a confundat cu luptători Hamas: „Un foc prietenesc”

Partenerii noștri