Blinken a discutat cu Abbas, după ce liderul palestinian și-a anulat întâlnirea cu Biden

Data publicării:
Antony Blinken îi întinde mâna lui Mahmoud Abbas
Antony Blinken a vorbit cu Mahmoud Abbas, miercuri, după ce liderul palestinian și-a anulat întâlnirea cu Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a vorbit, marți, cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, și i-a transmis acestuia „condoleanțele sale profunde față de viețile civile pierdute în explozia de la spitalul Al-Ahli din orașul Gaza”, conform unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

„Secretarul a exprimat sprijinul constant al SUA pentru poporul palestinian, accentuând că teroriștii Hamas nu îi reprezintă pe palestinieni și nici aspirațiile lor legitime la auto-determinare și măsuri egale de demnitate, libertate, securitate și justiție”, se mai arată în comunicatul de miercuri.

Discuția dintre Blinken și Abbas vine după o întâlnire anterioară la Amman, dinainte de explozia de la spital în care au murit sute de oameni și despre care autoritățile din Gaza spun că a fost un atac al Israelului. După explozie, Abbas a anulat o întâlnire programată cu președintele Joe Biden.

În discuția de miercuri, Blinken „a subliniat că SUA condamnă fără echivoc toate actele teroriste și a accentuat angajamentul ferm al SUA pentru respectarea legilor războiului și pentru protejarea civililor”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri