Live

Bombardiere strategice ruse interceptate de avioane militare NATO, deasupra Mării Nordului

Data publicării:
Avioane rusești Tupolev. Foto: Getty Images

Două bombardiere strategice ale Forţelor Aeriene ruse au fost interceptate vineri de avioane de vânătoare belgiene, după intrarea în spaţiul aerian al NATO, deasupra Mării Nordului.

Belgia a trimis avioane F-16 pentru interceptarea a două bombardiere supersonice ruse de tip Tupolev Tu-160. În momentul interceptării, bombardierele Forţelor Aeriene ruse erau în spaţiul aerian NATO, în Marea Nordului, în apropiere de Olanda, relatează Reuters, citată de Mediafax.

„Avioanele militare ruse pătrund din când în când în spaţiul aerian NATO fără a se identifica”, a spus Ministerul olandez al Apărării.

După ce au fost interceptate de avioanele de vânătoare belgiene, bombardierele strategice ruse au fost escortate de aeronave ale Forţelor Aeriene Regale britanice.

Belgia şi Olanda trimit alternativ avioane de vânătoare pentru misiuni de interceptare în cazul în care aeronave militare străine se apropie de spaţiul lor aerian.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Teritoriul Ucrainei se va vedea mai puțin din satelit. Kievul a găsit soluția ca să încurce ofensiva Rusiei

Rusia a folosit în Ucraina un agent chimic, acuză SUA: "Nu este un incident izolat"

Vladimir Putin nu vrea să atace NATO, dar vrea să o distrugă. Ce plănuiește președintele rus: „E un joc lung. El are un avantaj”

SUA anunță sute de sancțiuni împotriva companiilor care ajută Rusia. Multe dintre ele sunt chineze

Partenerii noștri