Live

Boris Johnson a vrut să se injecteze în 2020 cu noul coronavirus în direct la TV

Data actualizării: Data publicării:
Premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat cu prima doză de vaccin anti-COVID Astrazeneca în martie 2021. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson s-a gândit, la începutul anului 2020, să se injecteze cu noul coronavirus în direct la TV pentru a demonstra lumii că acesta nu prezintă niciun pericol, a declarat fostul său consilier, Dominic Cummings, informează Reuters.

„Prim-ministrul a considerat aceasta (pandemia de coronavirus) doar o simplă poveste de speriat copiii”, a spus Cummings, care a descris atitudinea lui Johnson vizavi de pandemie la modul „nu vă faceți griji, o să-l aduc pe Chris Whitty (principalul consilier guvernamental pe probleme medicale) și o să-l pun să mă injecteze live la TV cu coronavirus”.

„Exact când populația a avut mai mare nevoie de noi, guvernul a dat greș”, a declarat Cummings în fața parlamentarilor britanici.

Boris Johnson avea să se îmbolnăvească, în cele din urmă, de COVID-19. Premierul britanic a fost internat de urgență în spital în aprilie 2020. Johnson a petrecut trei nopți la secția de terapie intensivă a spitalului, după ce starea sa s-a înrăutățit.

În luna martie, Boris Johnson s-a vaccinat anti-COVID cu serul de la Astrazeneca. Johnson le-a cerut britanicilor să se vaccinzeze pentru că este „cel mai bun lucru pentru voi, familia voastră şi toţi ceilalţi”.

Epidemia de coronavirus a provocat în Marea Britanie aproape 128.000 de victime. Țara se situează pe locul 5 în lume în privința numărului de persoane care au murit din cauza coronaviruslui.

Fost consilier-șef al premierului britanic, Dominic Cummings a demisionat din guvern în luna noiembrie a anului trecut. Cummings a fost principalul strateg al campaniei Brexit din 2016, în urma căreia conservatorii lui Boris Johnson au obținut majoritatea absolultă în Parlamentul britanic și care a dus, în cele din urmă la ieșirea din UE a Marii Britanii.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câinele lui Boris Johnson a umplut de purici reședința prim-miniștrilor britanici din Downing Street

Celebra reşedinţă din Downing Street 10 era „infestată cu purici”, dezvăluie un fost premier britanic. „Am avut mâncărimi”

Revenirea lui Trump la Casa Albă este "ceea ce lumea are nevoie", spune Boris Johnson

Regele Charles al III-lea a susținut pentru prima oară „Discursul Regelui” în Parlamentul de la Londra

Partenerii noștri