Live

Caz rar. O femeie cu două utere a născut gemeni, fiecare dezvoltându-se separat în câte un uter

Data publicării:
O femeie din Israel cu două utere (didelfie) a adus pe lume gemeni, dezvoltați separat, fiecare în câte un uter Foto: Guliver/GettyImages

O femeie din Israel cu două utere (didelfie) a adus pe lume gemeni, fiecare dintre copii dezvoltându-se separat, în câte un uter, conform unui anunţ făcut joi de spitalul Ichilov din Telv Aviv, relatează publicația Haaretz.

Mama gemenilor s-a născut cu două utere, o condiţie cunoscută drept „uterus didelphys” (didelfie). În cazul său, unul dintre utere este divizat pe mijloc, precizează un comunicat al spitalului. În astfel de circumstanţe, este foarte rar ca o mamă să nască gemeni. Conform medicilor, acest tip special de sarcină are o probabilitate de 1 la 1 milion.

Gemenii, un băiat şi o fetiţă, s-au „întâlnit” pentru prima oară abia după naştere.

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost monitorizată cu atenţie în perioada de sarcină şi a născut prin cezariană la 35 de săptămâni. Ea a aflat că s-a născut cu didelfie abia când avea 20 de ani.

Înainte să rămână însărcinată, femeia a povestit că se temea ca nu cumva fetusul să crească în uterul drept, care este mai mic în cazul ei. Însă lucrurile au decurs cu totul altfel decât şi-a imaginat ea. „La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat. A avut nevoie de 10 minute să-mi spună că am câte un embrion în fiecare uter”, a relatat ea.

Mama a mărturisit că și-a făcut mari griji în timpul sarcinii, dar acum este încântată. „Gemenii  sunt drăguți, sunt grozavi și sunt sigură că vor fi cei mai buni frați și prieteni, chiar dacă abia s-au cunoscut”, a declarat ea.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hezbollah a atacat nordul Israelului cu drone și rachete ghidate

Hamas ia în calcul să depună armele și să renunțe la luptă dacă Israelul recunoaște un stat palestinian

Protestele pro-palestiniene din campusurile americane pun presiune tot mai mare pe administrația Biden

Biden susţine „libertatea de exprimare şi nediscriminarea” în universităţi, unde au loc manifestații împotriva războiului din Gaza

Partenerii noștri