Live

Ce spune „Noua Mata Hari” despre cazul Skripal și războiul sirian

Data actualizării: Data publicării:

Anna Vasilievna Chapman, fostă spioană a serviciilor secrete ruse, a postat pe contul ei de Instagram un comentariu privind războiul diplomatic dintre Rusia și Marea Britanie declanșat în urma otrăvirii cu o neurotoxină a fostului ofițer GRU Serghei Skripal.

Anna Chapman

Anna Chapman, supranumită „noua Mata Hari”, a făcut obiectul, în 2010, al schimbului de agenți dintre Washington și Kremlin, laolaltă cu Serghei Skripal.

În ultimii ani, Chapman nu a devenit doar o vedetă de televiziune și o răsfățată a tabloidelor internaționale, ci și una dintre susținătoarele fervente ale președintelui rus Vladimir Putin.

În postarea sa de pe Instagram, fosta spioană a răspuns unei afirmații făcute zilele trecute de ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, pe seama atacului cu arme chimice a regimului de la Damasc asupra civililor din orașul Douma al Ghoutei de Est, scrie Newsweek.

Rusia „este pătată de sângele inocent al copiilor sirieni”, a declarat oficialul american în Consiliul de Securtitate al ONU.

„Aș vrea să subliniez că escaladarea tensiunilor nu a debutat în Siria, ci în orașul britanic Salisbury (unde locuiește Serghei Skripal – n.r.)”, se arată în postarea Annei Chapman.

„Gazul peste acest foc al confruntării ruso-americane a fost turnat de către «gentleman»-ul britanic cu tunsoarea lui răvășită (ministrul de Externe al Regatului Unit, Boris Johnson – n.r.) și de către femeia care se visează noua «Doamnă de Fier» Margaret Thatcher (premierul britanic Theresa May – n.r.)”, a mai scris fosta spioană pe Instagram.

Iulia Skripal a respins o propunere de ajutor consular din partea Rusiei, după otrăvirea sa cu un agent neurotoxic la începutul lunii martie în Anglia, împreună cu tatăl său, Serghei Skripal, a indicat miercuri Ministerul britanic de Externe.

„Noi i-am transmis Iuliei propunerea de ajutor consular din partea Ambasadei ruse'' la Londra, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului într-un comunicat. „Ea este liberă să decidă dacă doreşte să-l accepte sau nu. Până în prezent, înţelegem că nu l-a acceptat'', a precizat el.

La sfârşitul lui martie, Londra anunţa că examinează o cerere a Rusiei de a obţine acces consular la Iulia Skripal (33 de ani), subliniind că respectă dorinţa femeii, în prezent în convalescenţă.

Spitalul din Salisbury (sud-vestul Angliei), unde Iulia Skripal a fost internată de la otrăvirea sa, pe 4 martie, împreună cu tatăl său, a anunţat că ea a părăsit instituţia medicală.

Tatăl ei, în vârstă de 66 de ani, a făcut de asemenea mari progrese, potrivit aceleiaşi surse, dar el se reface „mai lent'' şi este în continuare spitalizat.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iranul anunță sancțiuni împotriva SUA și Marii Britanii pentru că au ajutat Israelul

FOTO Chipul unei femei de Neanderthal care a trăit acum 75.000 de ani a fost recreat pe baza unui craniu

Răspunsul prințului William când a fost întrebat de o femeie despre starea lui Kate

Guvernul britanic vrea să trimită 5.700 de imigranți în Rwanda, dar peste jumătate din ei sunt de negăsit

Partenerii noștri