Live

Video Cel puţin 100 de persoane au fost arestate, inclusiv în Moscova şi Sankt Petersburg, la manifestările de comemorare a lui Navalnîi

Data actualizării: Data publicării:
Sankt Petersburg, Rusia: Imagine de la un moment de comemorare spontană în memoria opozantului rus decedat Alexei Navalnîi, organizat la monumentul dedicat victimelor represiunii politice. Foto: Profimedia Images

Poliţia din Rusia a luat măsuri represive împotriva persoanelor adunate pentru a comemora moartea liderului opoziţiei Alexei Navalnîi. O organizație pentru drepturile omului susține că cel puţin 100 de persoane au fost arestate, transmite Sky News.

Filmări şi imagini din Moscova şi Sankt Petersburg au arătat ofiţeri care smulgeau pancartele protestatarilor şi îi târau pe alţii de la altare improvizate în memora lui Navalnii.

Jurnalişti au fost, de asemenea, filmaţi în timp ce erau reţinuţi.

"Tot ce se întâmplă în aceşti ani, pe teritoriul ţării mele iubite, este o ruşine", a declarat o femeie pentru Sky News.

"Sunt furios, desigur. L-au ucis în cele din urmă", a spus un alt rus.

Potrivit site-ului rus pentru drepturile omului OVD-info, cel puţin 100 de persoane au fost arestate în opt oraşe, inclusiv Moscova, Sankt Petersburg şi Krasnodar, în timpul adunărilor pentru a marca moartea lui Navalnîi.

Deşi poliţia nu a oferit detalii despre arestări, procurorii i-au avertizat pe ruşi să nu participe la niciun protest în masă la Moscova.

Editor : Andreea Smerea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

General american: Rusia nu are forțe suficiente pentru o străpungere majoră în Ucraina

Statele Unite anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

Primul politician transgender din Rusia a anunțat că revine la genul său inițial: „Am realizat că sunt bărbat în postul mare”

Ce părere au chinezii despre Vladimir Putin: „Mi s-a părut mereu foarte frumos”/ „Trebuie respectat”

Partenerii noștri