Live

Galerie Foto Cel puțin 56 de oameni au murit în inundațiile din Iran. Furtunile continuă în toată țara

Data publicării:
Cel puţin 56 de oameni au murit în inundaţiile produse în Iran în cele două zile de furtuni puternice care au lovit ţara. Foto-Profimedia

Numărul morţilor a crescut la cel puţin 56 în inundaţiile produse în Iran în cele două zile de furtuni puternice care au lovit ţara, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al Societăţii Semilunii Roşii iraniene, relatează dpa.

Zeci de persoane sunt în continuare date dispărute în capitala Teheran şi în alte patru provincii, a precizat oficialul iranian, citat de portalului de ştiri Entekhab.

Poliţia a închis mai multe drumuri rurale după ce ploile torenţiale au provocat alunecări de teren în unele provincii, conform Agerpres.

Autorităţile iraniene se tem că se vor înregistra şi alte decese în condiţiile în care se aşteaptă ca furtunile să continue sâmbătă în toată ţara.

Începând de joi, au fost emise avertismente de vreme severă în multe regiuni ale ţării.

Pe lângă membrii echipelor Semilunii Roşii, voluntari au participat şi ei la operaţiunile de salvare după inundaţiile severe care au lăsat sute de familii fără adăpost în ultimele 48 de ore.

Guvernul iranian a promis ajutoare financiare persoanelor afectate.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Economia Iranului e un dezastru după decenii de sancțiuni, iar Rusia ar putea avea aceeași soartă: „Un avertisment pentru Putin”

Cinci morți în Brazilia, unde sunt furtuni și inundații. Apa a ajuns la acoperișuri, iar oamenii s-au trezit în mijlocul unui lac

Potop în Arabia Saudită. Școlile au fost închise, oamenii au fost avertizați că vor fi inundații. Imagini cu mașini luate de ape

Cel putin 42 de oameni au murit în Kenya dupa ce un baraj de lângă Nairobi s-a rupt

Partenerii noștri