Galerie Foto Cel putin 42 de oameni au murit în Kenya dupa ce un baraj de lângă Nairobi s-a rupt

Data actualizării: Data publicării:
Heavy rains in Kenya cause flooding in Nairobi
Kenya şi o mare parte a Africii de Est sunt măturate de ploi puternice cauzate de El Nino. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Cel puţin 42 de persoane au murit în Kenya, în urma ruperii unui baraj la nord de capitala Nairobi, anunţă guvernatoarea locală, în timp ce în toată ţara ploile diluviene cauzate de fenomenul climatic El Nino fac prăpăd, cu consecinţe sângeroase, relatează AFP, preluată de News.ro.

Kenya şi o mare parte a Africii de Est sunt măturate de mai multe săptămâni de ploi sezoniere - mai puternice decât de obicei, din cauza fenomenului climatic El Nino.

Inundații uriașe în Kenya. Sursa foto: Profimedia Images
Inundații uriașe în Kenya. Sursa foto: Profimedia Images

”Patruzeci şi doi de morţi. Acesta este un blanţ provizoriu. Există şi alţii, prinşi în noroi, pe care depunem eforturi să-i găsim”, declară AFP guvernatoarea Susan Kihika, după ce un baraj s-a rupt în apropierea oraşului Mai-Mahiu, în Valea Rift, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Nairobi.

Apele au luat case şi acopereau axe rutiere pe care nu se mai poate circula.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vineri, Guvernul kenyan a cerut populaţiei să se pregătească de noi ploi şi mai puternice, şi a anunţat un prim bilanţ de 76 de morţi în inundaţii - începând din martie.

În 2018, în comitatul Nakuru, în care se află Mai-Mahiu, ruperea barajului Solai, din cauza unor ploi toenţiale şi inundaţii, s-a soldat cu 48 de morţi.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri