Live

Certificatul de vaccinare cu AstraZeneca al cancelarului Germaniei, Angela Merkel, a fost făcut public

Data actualizării: Data publicării:
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a vaccinat cu AstraZeneca, iar certificatul de vaccinare a fost făcut public. Foto: Profimedia Images

Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit vineri prima doză a vaccinului împotriva Covid-19, produs de compania AstraZeneca, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin a postat pe Twitter o imagine cu certificatul primit de cancelarul german.

"Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se  lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei", a scris Angela Merkel pe Twitter. 

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a prezentat o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel după vaccinarea cu AstraZeneca, relatează agenția DPA, citată de Mediafax.

În Germania, vaccinul AstraZeneca este recomandat de autorităţile medicale doar persoanelor cu vârste peste 60 de ani, iar la finalul lunii martie a fost redenumit în Vaxzevria, schimbarea denumirii fiind aprobată în data de 25 martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Cei mai importanți politicieni din Germania, vaccinați cu AstraZenca

Şi vicecancelarul Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani, a primit vineri prima doză a vaccinului anti-Covid-19 produs de AstraZeneca.

De asemenea, preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost vaccinat la începutul lunii aprilie tot cu o doză de vaccin AstraZeneca. 

În total, 15,3 milioane de rezidenţi germani, reprezentând 18,5% din populaţia Germaniei, au fost vaccinaţi până în prezent cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch, autoritatea publică pentru prevenirea şi controlul bolilor din această ţară. Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat recent că regreta că ritmul de vaccinare nu a fost suficient de rapid pentru a evita apariţia celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Germania, unde numărul zilnic al infectărilor cu SARS-CoV-2 se apropie cu repeziciune de nivelurile record înregistrate în valurile precedente.

Editor : Alexandra Andronie

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bloomberg: Trump vrea să pună presiune pe Zelenski să negocieze încheierea războiului cu Rusia, dacă va fi ales președinte

Joe Biden a confundat-o pe Angela Merkel cu fostul cancelar german Helmut Kohl

POLITICO: Ce le rezervă astrele în 2024 unora dintre liderii lumii

Politico: Șobolani înfometați și roți care explodează – guvernul Germaniei are o problemă cu avioanele

Partenerii noștri