Live

China anunță o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese cauzate de COVID-19

Data publicării:
FOTO: Profimedia Images

Numărul zilnic al deceselor asociate COVID-19 a scăzut în China cu aproape 80% de la începutul lunii ianuarie, au anunțat autorităţile locale, informează AFP. Cifrele arată că cel mai recent val epidemiologic care a lovit această ţară de la începutul lui decembrie a început să scadă în intensitate.

Spitalele chineze au înregistrat luni 896 de decese asociate noului coronavirus, o scădere cu 79% în raport cu bilanţul din 4 ianuarie, a precizat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul bolilor (CDC) din China într-un comunicat publicat miercuri.

Numărul cazurilor grave spitalizate s-a diminuat de asemenea cu 72%, de la 128.000 de infectări înregistrate pe 5 ianuarie la 36.000 de infectări înregistrate luni, potrivit CDC. Această scădere a numărului de decese asociate noului coronavirus survine după ce apogeul valului epidemiologic a fost atins la sfârşitul lui decembrie şi începutul lui ianuarie, potrivit administraţiilor locale şi mass-media chineze.

Autorităţile din China au avertizat însă în legătură cu posibila apariţie a unui nou val de contaminări după Anul Nou Chinezesc, o sărbătoare ce determină deplasări masive de persoane, care călătoresc la familiile lor şi devin susceptibile să răspândească virusul.

După ce Beijingul a abandonat brusc luna trecută politica sa „zero COVID”, un nou val de infectări COVID-19 s-a abătut asupra ţării.

Săptămâna trecută, CDC a anunţat că aproape 13.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în perioada 13-19 ianuarie, bilanţ care se adaugă numărului precedent anunţat de circa 60.000 de persoane care au murit în spitalele chinezeşti din cauza virusului într-un interval de aproximativ o lună.

Cu toate acestea, analiştii estimează că aceste cifre reprezintă doar o parte a bilanţului real, având în vedere definiţia strictă pe care China o atribuie deceselor asociate COVID-19, precum şi estimările oficiale, conform cărora segmente întregi din populaţia chineză au fost infectate.

Editor : Loredana Bancăș

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nou incident naval în Marea Chinei de Sud: Beijingul acuză SUA că a „încălcat grav a suveranitatea și securitatea Chinei”

The Economist: Ordinea internațională liberală se află în pragul colapsului. Prăbușirea economiei globale ar fi bruscă și ireversibilă

Xi Jinping, vizită în Ungaria, unde l-a lăudat pe Viktor Orban: „Am sfidat ordinea geopolitică împreună”

Sute de mii de europeni care au vrut să își cumpere haine de firmă au fost păcăliți. Este una dintre „cele mai mari escrocherii online”

Partenerii noștri