Live

Consiliul de Securitate al ONU evită cuvintele „război”, „conflict” sau „invazie” în primul său comunicat oficial privind Ucraina

Data publicării:
Lucrările Consiliului de Securitate al ONU la declarația privind războiul din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Consiliul de Securitate al ONU a emis sâmbătă primul său comunicat oficial privind războiul din Ucraina, însă s-a abținut de la a folosi cuvintele „război”, „conflict” sau „invazie”, transmite The Guardian.

Însă comunicatul a „exprimat temerea profundă privind menținerea păcii și securității Ucrainei” și a exprimat „sprijinul puternic” pentru secretarul general Antonio Guterres în a găsi o soluție pașnică la „dispută”.

„Consiliul de Securitate reamintește că toate statele membre și-au asumat, sub Carta Națiunilor Unite, obligația de a-și rezolva disputele internaționale prin mijloace pașnice”.

Cu drept de veto în Consiliu, Rusia a blocat toate încercările anterioare de a adopta o declarație privind Ucraina.

Ambasadorul Mexicului la ONU, a cărui țară a ajutat la conceperea declarației, a fost întrebat despre critica că a durat două luni să facă acest demers și de-abia sprijină secretarul general al ONU.

Juan Ramon De La Fuente a declarat pentru Associated Press că trebuie să existe un început și că este „un prim pas inițiativ care arată către direcția bună”.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO De la cel mai banal la cel mai frumos. Așa arată cele 24 de echipamente de la EURO! Locul ocupat de România

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În timp ce Zelenski a cerut iar sisteme antiaeriene, rușii i-au lovit cu rachete orașul natal. 9 morți și 29 de răniți în Krivoi Rog

Urmărire între nave de război americane și rusești în zona Floridei, la mai puțin de 60 de km de uscat. Vasele rusești merg spre Cuba

Kim Jong Un laudă legăturile „indestructibile” cu Rusia, înainte de vizita lui Putin în Coreea de Nord

Joe Biden merge înarmat cu noi anunțuri în favoarea Ucrainei la summitul G7 din Italia

Partenerii noștri