Live

Copii morți au fost aduși de valuri pe plajele din Libia, după ce ar fi încercat să ajungă în Europa

Data actualizării: Data publicării:
Cel puțin 559 de persoane - inclusiv 22 de copii - au murit în 2022 în tentativa de a ajunge în Insulele Canare, potrivit datelor Organizației Internaționale pentru Migrație a ONU. Sursa foto: Getty Images

O organizație caritabilă spaniolă a publicat o serie de fotografii în care apar femei și copii morți, aduși la mal de valuri, pe o plajă din Libia, informează BBC.

Organizația non-guvernamentală Proactiva Open Arms a primit fotografiile din Libia și susține că în ele apar oameni care au încercat să treacă Marea Mediterană ca să ajungă în Europa - o rută periculoasă pentru migranți.

În imagini apare corpul unei femei, umflat din cauza apei, precum și corpul unui copil mic, parțial îngropat în nisip. Totodată, se pot vedea resturile unei bărci și încă un trup, acoperit cu o pătură.

Sursa foto: Facebook/Proactiva Open Arms

Cel puțin 743 de migranți au murit înecați în Marea Mediterană anul acesta. Potrivit datelor publicate de Organizația Internațională pentru Migrație din cadrul ONU, au existat 630 de morți doar în zona centrală a Mării Mediterane în 2021, comparativ cu 289 de morți la nivelul întregii mări în 2020.

Sursa foto: Facebook/Proactiva Open Arms

Reacționând la imagini, premierul italian Mario Draghi a declarat: "Imaginile în care apar bebeluși și copii mici morți pe plajele din Libia sunt inacceptabile".

Oscar Camps este fondatorul asociației Proactiva Open Arms și el a postat, luni, pe Twitter, fotografiile cu oamenii înecați, menționând că trupurile lor au fost lăsate pe plajă timp de trei zile. Cu toate acestea, jurnalista freelancer Nancy Porsia, care a postat și ea fotografiile online, a scris pe Twitter că o persoană pe care o cunoaște a descoperit corpurile sâmbătă și a alertat autoritățile, care le-au îngropat în aceeași zi în cimitirul Abu Qamash.

Sursa foto: Facebook/Proactiva Open Arms

Europa se confruntă cu un nou aflux de de migranți care încearcă să ajungă pe continent trecând Marea Mediterană. Aproape 13.000 de oameni au ajuns în Italia anul acesta, iar încălzirea vremii ar putea crește numărul celor care sosesc.

Sursa foto: Facebook/Proactiva Open Arms

Săptămâna trecută, aproape 8.000 de oameni au trecut în exclava spaniolă Ceuta, aflată în Africa. Armata spaniolă a intervenit, iar mii de oameni au fost trimiși înapoi în Maroc.

În 2015, imaginea unui băiețel de trei ani, Aylan Kurdi, a provocat un val de indignare la nivel mondial. Copilul sirian înecat a fost fotografiat zăcând cu fața în jos pe o plajă din Turcia, după ce familia sa încercase să ajungă în Europa.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nehammer anunță teste ADN și "controale stricte". Noile măsuri luate de Austria contra migranților

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Polițiști de frontieră înjunghiați de traficanții de migranți. Unul dintre suspecți a fost prins, alți doi sunt căutați

Guvernul britanic vrea să trimită 5.700 de imigranți în Rwanda, dar peste jumătate din ei sunt de negăsit

Partenerii noștri