Live

Copilul de șase ani blocat de trei zile într-un puț din Afganistan a fost scos la suprafață mort

Data publicării:
Un băiat este blocat de două zile într-un puţ secat, în Afganistan. FOTO: Captură Twitter

Haider, băiatul de șase ani din Afganistan care a căzut marți într-un puț adânc de 25 de metri, a murit, informează BBC.

Salvatorii au reușit să-l scoată vineri după-amiază pe Haider din puț, după ce au lucrat fără oprire, dar un jurnalist local a declarat pentru BBC că băiatul nu respira și nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Potrivit echipelor de salvatori, din puț nu se mai auzise niciun sunet de joi. Starea copilului s-a deteriorat treptat, începând de marți.

Haider căzuse marți în puțul din satul Shokak, provincia Zabul, și rămăsese înțepenit într-o zonă îngustă, la 10 metri adâncime. Puțul are 25 de metri adâncime, a relatat AFP. Copilul era blocat în jurul brâului, dar își putea mișca mâinile și partea superioară a trupului.

Salvatorii au început să sape un șanț în pământ pentru a ajunge la copil și joi au anunțat că sunt aproape de el.

"Cu mare durere, tânărul Haidar s-a despărțit de noi pentru totdeauna", a scrie pe Twitter Anas Haqqani, consilier al ministrului de Interne taliban.

Întâmplarea a avut loc la mai puțin de două săptămâni de la un caz asemănător petrecut în Maroc, unde un băiat a murit după ce a stat blocat într-un puț timp de patru zile.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNN: O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului

ISIS a pus ochii pe Europa și SUA, după masacrul de la Moscova. „Furtuna perfectă” care amenință Jocurile Olimpice de la Paris

Nouă copii au murit în Afganistan, în urma exploziei unei mine sovietice cu care se jucau

Cine este liderul ISIS-K, gruparea care a revendicat masacrul de la Moscova și a devenit cea mai de temut ramură a Statului Islamic

Partenerii noștri