Live

Trump l-a întrebat pe Kim Jong-un despre cazul înfiorător al lui Otto Warmbier. Ce i-ar fi spus dictatorul de la Phenian

Data publicării:

Președintele american Donald Trump a insistat că liderul nord-coreean Kim Jong-un nu a știut despre cazul studentului Otto Warmbier, care a fost trimis înapoi în SUA în stare vegetativă și a murit la scurt timp după ce a ajuns acasă, scrie BBC News.

Părinții lui Otto Warmbier cred că fiul lor a fost torturat și aproape ucis după ce a fost condamnat la închisoare în Coreeea de Nord, pentru că ar fi furat dintr-un hotel un poster cu liderul de la Phenian.

Înaintea summit-ului din Vietnam, părinții lui Warmbier au făcut un apel la președintele american pentru a afla mai multe despre soarta studentului american în închisoarea nord-coreeană.

Trump a afirmat însă că liderului nord-coreean îi pare rău pentru ce s-a întâmplat, dar că nu a fost implicat în ce i s-a întâmplat lui Otto Warmbier.

„Am vorbit despre asta. Chiar nu cred că era în interesul lui deloc...ce s-a întâmplat este oribil. Chiar cred că i s-a întâmplat ceva rău, dar nu cred că el (n.r. Kim Jong-un) a știut ceva despre asta. Am adus prizonieri înapoi, am adus ostatici înapoi...Otto a venit înapoi acasă într-o stare despre care nici nu putem discuta. Ceilalți s-au întors cu bine. Am vorbit despre asta și nu cred că el (Kim Jong-un) ar fi permis să se întâmple ce s-a întâmplat. Închisorile sunt dure, sunt locuri rele, unde se întâmplă lucruri rele. Lui Kim Jong-un i-a părut rău, cunoștea foarte bine cazul. În acele închisori, lagăre, ai foarte mulți oameni închiși. Mi-a spus că nu știa nimic despre asta, îl cred pe cuvânt”, a declarat Donald Trump.

Citește și:

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Alegerile din SUA, cel mai urmărit eveniment electoral în 2024. „Guvernul a fost conceput ineficient și să aibă conflicte interne”

Partenerii noștri