Sari la conținut
News Alert

„A ajuns acasă orb, surd, cu mâinile și picioarele deformate”. Dezvăluirile dramatice ale părinților lui Otto Warmbier

Părinții lui Otto Warmbier au vorbit pentru prima dată public despre moartea fiului lor, la doar câteva zile după ce a fost eliberat din Coreea de Nord, și au dezvăluit starea deplorabilă în care se afla tânărul de 22 de ani, când a ajuns acasă, relatează BBC News.

Într-un interviu acordat Fox News, Cindy și Fred Warmbier au dezvăluit că Otto nu era în comă când a ajuns în SUA: „Să spui că era în comă este nedrept. Se mișca, se zbătea violent și scotea niște sunete inumane”, a declarat tatăl tânărului.

Otto a ajuns acasă ras în cap, orb, surd, cu brațele și picioarele „complet deformate” și avea o cicatrice uriașă pe picior, spun părinții acestuia. „Părea că cineva a luat un clește și i-a rearanjat dinții în gură. Otto a fost torturat în mod sistematic și a fost rănit intenționat de Kim și regimul pe care îl conduce”, acuză părinții studentului.

Aceștia mai susțin și că Otto a fost eliberat pentru că regimul de la Phenian nu a vrut ca acesta să moară pe teritoriul lor.

Pe de altă parte, un ziar local din SUA contrazice afirmațiile părinților lui Warmbier și prezintă un raport al medicului care a declarat decesul. Conform acestui raport, Otto Warmbier prezenta câteva semne minore pe corp, însă nimic care să indice faptul că a fost torturat.

The Cincinnati Enquirer îl citează pe medicul legist din Hamilton County, care susține că dantura lui Warmbier era intactă și că pare să fi murit din cauza lipsei de oxigen în creier.

Președintele american Donald Trump a confirmat, într-un mesaj pe Twitter, că studentul american ar fi fost torturat în Coreea de Nord, însă nu a precizat dacă are informații certe despre acest lucru sau face speculații: „Un interviu foarte bun la Fox&Friends cu părinții lui Otto Warmbier: 1994-2017. Otto a fost torturat dincolo de orice închipuire în Coreea de Nord”.