Live

Covid-19 a depășit gripa spaniolă și a devenit cea mai letală pandemie din istoria recentă a Statelor Unite

Data publicării:
Foto: The Photo One / Profimedia Images

Pandemia de Covid-19 a devenit, oficial, cea mai mortală pandemie din istoria recentă a Statelor Unite, depășind pandemia de gripă spaniolă din 1918-1920, conform datelor Universității Johns Hopkins citate de CNBC.

Numărul deceselor cauzate de Covid-19 în SUA a depășit 675.000, luni, și continuă să crească cu o medie de 1.900 pe zi. Datele vin în situația în care SUA se confruntă cu un nou val pandemic alimentat de varianta Delta a coronavirusului.

Prin comparație, pandemia de gripă spaniolă, care a avut trei valuri – unul în primăvara lui 1918, altul în toamna lui 1918 și al treilea primăvara și iarna lui 1919 – a ucis aproximativ 675.000 de americani, conform estimărilor CDC.

Până acum, pandemia de gripă spaniolă a fost cea mai letală pandemie din istoria recentă a Statelor Unite. Totuși, comparând proporțional numărul deceselor de gripă spaniolă și Covid, având în vedere că populația SUA era semnificativ mai mică în 1918, observăm că gripa spaniolă a ucis 1 din 150 de americani, în timp ce Covid a ucis 1 din 500.

O altă diferență este că, spre deosebire de Covid, gripa spaniolă a ucis mai mulți tineri. La nivel mondial, între 20 și 50 de milioane de oameni au murit de gripă spaniolă, în timp ce Covid-19 a făcut, până acum, 4,7 milioane de victime.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri