Live

Criză de lapte pentru bebeluşi. Peste 31 de tone au ajuns în Statele Unite

Data publicării:
Un avion plecat din Germania care transporta peste 31 de tone de lapte praf pentru bebeluşi destinat pieţei americane a aterizat în SUA. Foto: Profimedia

Un avion plecat din Germania care transporta peste 31 de tone de lapte praf pentru bebeluşi destinat pieţei americane a aterizat în SUA, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune americane.

Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică seara că un al doilea transport este în drum spre SUA. Am asigurat un al doilea zbor pentru a transporta formula specială pentru sugari Nestle în Pennsylvania, a scris el pe Twitter, potrivit Agerpres.

„Zborul şi transportul cu camionul vor avea loc în zilele următoare şi voi continua să vă ţin la curent, a adăugat Biden.

Alte transporturi de lapte praf vor sosi la începutul acestei săptămâni cu alte zboruri.

Primul transport va acoperi aproximativ 15% din nevoile imediate, a precizat consilierul economic al Casei Albe, Brian Deese, pentru CNN.

Statele Unite se confruntă de mai multe luni cu o penurie de lapte pentru bebeluşi, cauzată de probleme de aprovizionare şi de muncă asociate COVID-19 şi agravată de închiderea în februarie a unei fabrici a producătorului Abbott din Michigan, în urma unei retrageri de produse suspectate de a fi provocat moartea a doi sugari.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia acuză SUA că vor să transforme spațiul „într-o arenă de înfruntare militară"

SUA amenință cu sancțiuni băncile germane implicate în tranzacțiile prin care Rusia își consolidează invazia în Ucraina

Strat de 30 de centimetri de grindină pe străzi din Franța. Într-o localitate din Olanda, din toalete a răbufnit gheață (VIDEO)

„Așa începe Al Treilea Război Mondial?” Singurul lucru de care se tem SUA după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi (POLITICO)

Partenerii noștri