Joe Biden invocă o lege din domeniul apărării pentru a rezolva criza de lapte praf din SUA. Rafturile sunt goale de 2 luni

Data publicării:
Joe Biden
Joe Biden, președintele Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a invocat Legea pentru Producţia de Apărare pentru pentru a ajuta producătorii de lapte praf pentru sugari să obțină mai repede ingredientele necesare, în condițiile în care SUA se confruntă cu o penurie de lapte praf, relatează Reuters.

Biden le-a ordonat, de asemenea, agențiilor americane să folosească avioanele cargo ale Ministerului Apărării pentru a importa lapte praf în Statele Unite.

Rafturile cu lapte praf pentru bebeluși din supermarketurile din SUA s-au golit după ce producătorul american Abbott Laboratories a retras de la vânzare stocuri mari de lapte praf în februarie, în urma unor plângeri din partea consumatorilor că acestea ar provoca infecții bacteriene.

Compania a anunțat luni că a ajuns la un acord cu autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din SUA pentru a relua producția de lapte praf la fabrica sa din Michigan, un pas major către rezolvarea penuriei la nivel național.

Departamentul Apărării va utiliza contractele cu companiile aeriene cargo, aşa cum a făcut în primele luni ale pandemiei, pentru a transporta produse provenite de la fabrici din străinătate care satisfac normele americane de securitate, a precizat Casa Albă într-un comunicat. Această operaţiune, denumită Operation Fly Formula, va permite accelerarea importurilor şi distribuţiei de lapte praf, oferind în acelaşi timp un sprijin producătorilor care continuă să îşi majoreze producţia, se mai arată în comunicat.

Defense Production Act (Legea pentru Producţia de Apărare), care datează din perioada Războiului Rece, îi permite preşedintelui să ceară firmelor care produc ingrediente utilizate în producţia de lapte praf să le livreze cu prioritate fabricanţilor de acest produs indispensabil pentru sugari.

Mai multe firme din Europa, precum grupul elveţian Nestle SA şi producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, au anunţat şi ei că a decis să-şi majoreze producţia de lapte praf şi de asemenea să facă livrări mai frecvente către supermarketurile din SUA.
Într-o scrisoare adresată secretarului pentru Sănătate și Servicii Umane, Xavier Becerra, și secretarului
pentru Agricultură, Tom Vilsack, Biden a spus că industria ar trebui să producă mai mult lapte praf în următoarele săptămâni și luni.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri