Live

Donald Trump, după ce a minimalizat importanța măștii sanitare timp de luni de zile: Să porți mască este un gest patriotic

Data publicării:
Donald Trump, în prima sa apariție purtând mască sanitară anti-coronavirus. Foto: Profimedia Images

Președintele Donald Trump, cunoscut anterior pentru reticența în a purta o mască sanitară anti-coronavirus dar și pentru încercările de a minimaliza importanța purtării măștii, a scris pe Twitter că „purtarea măștii este un gest patriotic”, alături de o fotografie cu el purtând mască, relatează CNN.

„Suntem uniți în eforturile noastre pentru înfrângerea virusului invizibil din China, iar mulți oameni spun că este un gest patriotic să porți o mască atunci când nu te poți distanța”, a scris președintele SUA pe Twitter, luni, la aproape trei luni de la prima recomandare a Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor de a purta mască sanitară în public.

„Nimeni nu este mai patriot ca mine, președintele vostru preferat”, a adăugat Trump.

Fotografia îl înfățișează pe Trump purtând o mască brodată cu însemnele prezidențiale în timpul vizitei sale la un centru medical militar la începutul acestei luni, prima și singura dată când președintele american a purtat o mască sanitară. El a refuzat timp de luni de zile să fie văzut cu mască.

Trump a acceptat să înceapă să poarte masca abia când i-au fost prezentate sondaje care arătau că publicul american este în dezacord cu felul în care administrația sa a răspuns crizei coronavirusului. Președintele american ar fi fost reticent, de asemenea, pentru că nu voia să pară că a cedat presiunilor media.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri