Live

Donald Trump elimină tratamentul economic preferențial pentru Hong Kong ca răspuns la adoptarea noii legi pentru securitate

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin prezidențial prin care încheie tratamentul economic preferențial pentru Hong Kong după ce China a adoptat noua lege pentru securitate, relatează BBC.

Decretul prezidențial stabilește că Hong Kong va fi tratat ca restul Chinei în ceea ce privește schimburile comerciale – „fără privilegii, fără tratament economic special și fără export de tehnologii”, a spus președintele american.

Donald Trump spune că a luat decizia din cauza adoptării de către China a noii legi pentru securitate și pentru a impune sancțiuni asupra oficialilor chinezi care atentează la drepturile și libertățile rezidenților din Hong Kong.

Statutul special al Hong Kong a fost negociat între China și Regatul Unit, pe vremea când Hong Kong avea încă statutul de teritoriu britanic. Suveranitatea a fost cedată Chinei în 1997, după expirarea unei convenții semnate la sfârșitul secolului al XIX-lea, prin care Imperiul Qing ceda Hong Kong pentru 99 de ani Regatului Unit.

„Această lege dă administrației mele noi instrumente puternice pentru a îi trage la răspundere pe cei responsabili de lichidarea libertății Hong Kong-ului”, a adăugat președintele american.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri