Live

Donald Trump o atacă pe Nikki Haley spunându-i numele de botez. Un nou derapaj rasist al candidatului la Casa Albă

Data publicării:
Haley este fiica unor imigranți indieni și a fost botezată Nimarata Nikki Randhawa. Colaj foto / surse foto: Profimedia Images

Fostul președinte Donald Trump a atacat-o marți pe Nikki Haley, referindu-se la ea cu prenumele ei de botez, Nimarata. Acesta este cel mai recent exemplu în care Trump a făcut o aluzie rasistă pentru a-și ataca rivalul din primarele republicane și a-și activa susținătorii extremiști, notează CNN.

Haley este fiica unor imigranți indieni și a fost botezată Nimarata Nikki Randhawa. Ea a luat numele de familie al soțului ei Michael Haley, după ce s-au căsătorit.

Trump i-a scris numele greșit, „Nimrada”, într-o postare pe platforma sa de socializare Truth Social, unde își atacă oponenta republicană.

„Oricine care ascultă discursul trăsnit al lui Nikki „Nimrada” Haley de aseară, ar putea crede că ea a câștigat primarele din Iowa. Nu a făcut-o și nici măcar nu l-a putut învinge pe distrusul Ron DeSanctimonious, care nu are bani și nici speranță”, a postat Trump pe Truth Social.

De asemenea, Trump a pedalat recent pe o postare care susținea în mod fals că Haley nu e eligibilă pentru a candida la președinție, deoarece părinții ei nu erau cetățeni americani la momentul nașterii ei. Haley s-a născut în Bamberg, Carolina de Sud, și este cetățean american.

Atacurile de acum sunt parcă un ecou al defăimărilor aduse de Trump la adresa fostului președinte Barack Obama. Trump a fost un promotor principal al minciunii rasiste conform căreia Obama nu s-a născut în SUA și nu este eligibil pentru a fi președinte. De asemenea, Trump subliniază în mod regulat al doilea nume al lui Obama, Hussein, la mitingurile de campanie.

Vivek Ramaswamy, care a renunțat luni la cursa prezidențială a republicanilor și l-a susținut pe Trump, a încercat, de asemenea, să o atace pe Haley tot cu pretextul numelui ei.

Haley a răspuns atacurilor de la Ramaswamy într-un interviu la Fox News, spunând: „În primul rând, m-am născut cu Nikki pe certificatul meu de naștere, am fost crescută ca Nikki, m-am căsătorit cu Haley și ăsta e numele meu, așa că el poate spune sau scrie greșit sau să facă tot ce vrea.”

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

Prima dezbatere prezidențială americană va avea loc, în premieră, în iunie. Biden și Trump au convenit locul și data

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Republicanii fac scut în jurul lui Trump. Mike Johnson a venit să-l sprijine la procesul penal de la New York

Partenerii noștri