Live

După câștigarea alegerilor din Iran de extremistul Ebrahim Raisi, SUA a confiscat domenii de la mai multe site-uri media iraniene

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Guvernul Statelor Unite a confiscat mai multe domenii web ale unor site-uri cu legături cu guvernul iranian, blocând accesul acestora în țară, relatează CNN. Washington-ul susține că aceste site-uri media fac parte din eforturile de dezinformare și propagandă întreprinse de regimul iranian, conform unui oficial de securitate națională american.

Site-uri precum Presstv, un site media în limba engleză deținut de statul iranian,au fost blocate, marți, de guvernul SUA. Accesarea acestor site-uri afișează un mesaj din partea guvernului american, conform căruia domeniul web a fost confiscat.

Agenția semi-oficială iraniană a relatat, de asemenea, despre blocările impuse de SUA.

„Administrația SUA a blocat site-urile mai multor agenții și canale TV, inclusiv Press TV, Al Masirah, Al-Alam și Al-Maalomah, marți. Este o încălcare flagrantă a libertății presei”, a transmis Fars pe Twitter.

Al-Masirah este un canal media al rebelilor Houthi, iar Al-Alam este canalul în limba arabă al Iranului.

Decizia vine la puțin timp după confirmarea victoriei în alegeri a ultraconservatorului Ebrahim Raisi, sancționat de SUA pentru rolul său în execuții în masă ale prizonierilor politici la sfârșitul anilor ’80.

SUA a calificat alegerile din Iran drept „pre-fabricate, nici libere, nici corecte”, în contextul în care Consiliul Gardienilor a descalificat de la a participa în alegeri pe toți candidații care i-ar fi putut pune probleme clericului Raisi, considerat a fi un apropiat al ayatollahului Ali Khamenei și posibilul succesor al acesteia ca Lider Suprem al Iranului. Raisi a respins ferm posibilitatea unei întâlniri cu președintele Joe Biden, dar a anunțat că susține reînființarea acordului nuclear din 2015.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Au apărut primele imagini din momentul în care salvatorii ajung la epava elicopterului lui Ebrahim Raisi

Rușii au găsit motiv să dea vina pe SUA pentru moartea președintelui iranian. Lavrov: „Americanii nu recunosc acest lucru”

„Așa începe Al Treilea Război Mondial?” Singurul lucru de care se tem SUA după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi (POLITICO)

Petreceri cu artificii după moartea "măcelarului din Teheran". Iranienii au dansat și au împărțit prăjituri în Berlin și Londra (VIDEO)

Partenerii noștri