După câștigarea alegerilor din Iran de extremistul Ebrahim Raisi, SUA a confiscat domenii de la mai multe site-uri media iraniene

Data actualizării: Data publicării:
steagurile sua si iran
Foto: Profimedia

Guvernul Statelor Unite a confiscat mai multe domenii web ale unor site-uri cu legături cu guvernul iranian, blocând accesul acestora în țară, relatează CNN. Washington-ul susține că aceste site-uri media fac parte din eforturile de dezinformare și propagandă întreprinse de regimul iranian, conform unui oficial de securitate națională american.

Site-uri precum Presstv, un site media în limba engleză deținut de statul iranian,au fost blocate, marți, de guvernul SUA. Accesarea acestor site-uri afișează un mesaj din partea guvernului american, conform căruia domeniul web a fost confiscat.

Agenția semi-oficială iraniană a relatat, de asemenea, despre blocările impuse de SUA.

„Administrația SUA a blocat site-urile mai multor agenții și canale TV, inclusiv Press TV, Al Masirah, Al-Alam și Al-Maalomah, marți. Este o încălcare flagrantă a libertății presei”, a transmis Fars pe Twitter.

Al-Masirah este un canal media al rebelilor Houthi, iar Al-Alam este canalul în limba arabă al Iranului.

Decizia vine la puțin timp după confirmarea victoriei în alegeri a ultraconservatorului Ebrahim Raisi, sancționat de SUA pentru rolul său în execuții în masă ale prizonierilor politici la sfârșitul anilor ’80.

SUA a calificat alegerile din Iran drept „pre-fabricate, nici libere, nici corecte”, în contextul în care Consiliul Gardienilor a descalificat de la a participa în alegeri pe toți candidații care i-ar fi putut pune probleme clericului Raisi, considerat a fi un apropiat al ayatollahului Ali Khamenei și posibilul succesor al acesteia ca Lider Suprem al Iranului. Raisi a respins ferm posibilitatea unei întâlniri cu președintele Joe Biden, dar a anunțat că susține reînființarea acordului nuclear din 2015.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri