Live

„După ce lumea i-a întors spatele, Putin a fost forțat să implore Coreea de Nord pentru arme”, spune secretarul britanic al Apărării

Data publicării:
Kim Jong Un și Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a fost nevoit să implore Coreea de Nord să furnizeze Rusiei arme pentru războiul din Ucraina, a declarat secretarul britanic al Apărării Grant Shapps, potrivit Business Insider

„Lumea i-a întors spatele Rusiei, forțându-l pe Putin la umilința de a merge cu căciula în mână la Coreea de Nord pentru a-și continua invazia ilegală”, a scris Grant Shapps pe X.

 

„Procedând astfel, Rusia a încălcat mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și a pus în pericol securitatea unei alte regiuni a lumii. Acest lucru trebuie să înceteze acum. Împreună cu partenerii noștri, ne vom asigura că Coreea de Nord plătește un preț mare pentru susținerea Rusiei”, a mai scris Grant Shapps.

Casa Albă a declarat joi că Coreea de Nord a „furnizat recent Rusiei lansatoare de rachete balistice și câteva zeci de rachete balistice”.

„Aceasta este o escaladare semnificativă și îngrijorătoare a sprijinului RPDC pentru Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, într-o conferință de presă.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a declarat sprijinul pentru „lupta sfântă” a lui Putin cu Occidentul atunci când s-au întâlnit în septembrie, potrivit Reuters.

„Acum, Rusia duce lupta sfântă pentru a-și proteja suveranitatea și securitatea împotriva forțelor hegemonice care se opun Rusiei”, a declarat atunci Kim. „Și acum vrem să dezvoltăm în continuare relația”.

„Vom sprijini întotdeauna deciziile președintelui Putin și ale conducerii ruse”, a continuat Kim.

Lipsa de muniție a determinat Rusia să se orienteze către țări precum Coreea de Nord și Iran pentru arme.

În octombrie, Ministerul britanic al Apărării a transmis, într-un comunicat, că Republica Populară Democrată Coreeană ar putea „deveni unul dintre cei mai importanți furnizori de arme străine ai Rusiei, alături de Iran și Belarus”.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Civilii din Harkov sunt ținuți de ruși în subsoluri ca să fie folosiți ca "scuturi umane". Cine fuge este executat (oficiali ucraineni)

Zelenski spune că Ucraina are în sfârșit suficientă muniție pentru artilerie: „Nicio brigadă nu se mai plânge”

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

Premierul Estoniei: Putin încearcă să transforme în armă amenințarea migrației în masă, pentru a diviza Europa

Partenerii noștri