Live

După discursul în care a spus că mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia, Putin susține că nu aspiră la refacerea imperiului rus

Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Rusia nu încearcă să reconstruiască un imperiu, în pofida controversatei recunoaşteri a regiunilor separatiste din estul Ucrainei, a spus președintele rus Vladimir Puțin. Declarația vine după discursul de luni seara, în care a spus că mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia.

„Acest lucru nu corespunde deloc cu realitatea”, a spus Putin marţi la Kremlin.

Moscova a constatat că se fac „speculaţii” pe tema „că Rusia vrea să recreeze imperiul între graniţele imperiale”, a spus Putin, care a recunoscut luni seara „republicile populare” Lugansk şi Doneţk ca state independente, relatează dpa, citată de Agerpres.

Preşedintele rus a afirmat luni, în timpul unui discurs televizat, că Ucraina îşi datorează existenţa imperiului rus şi URSS şi a pus la îndoială statalitatea fostei republici sovietice.

În Occident se fac auzite de mult timp acuzaţii că Putin vrea să creeze un nou imperiu pentru a redobândi puterea pierdută în vremurile sovietice sau ţariste, aminteşte agenţia germană de presă.

Marţi, Putin a respins din nou această idee, la o întâlnire cu preşedintele azer Ilham Aliev, a cărui ţară - situată pe ţărmul Caspicii, în Caucazul de sud şi bogată în petrol - a făcut şi ea parte din imperiul sovietic.

„După dezintegrarea Uniunii Sovietice, Rusia a recunoscut toate noile realităţi geopolitice şi, după cum ştiţi, lucrează la consolidarea cooperării cu toate ţările, statele independente apărute pe teritoriul post-sovietic”, a susținut Vladimir Putin, exprimându-şi din nou regretul că Ucraina „a întors spatele cooperării cu Rusia după o lovitură de stat violentă”.

În discursul său de luni, el s-a referit la existenţa la Kiev a unui „regim marionetă” care nu are o politică proprie, ci este controlat şi folosit de Statele Unite pentru a slăbi Rusia, mai aminteşte dpa.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Băieții noștri au obținut trofee”. Cu sute de mii de morți pe front, Putin face paradă cu tancurile occidentale capturate în Ucraina

Rușii susțin că au lovit Comandamentul de Sud al armatei ucrainene

Slovacia condusă de pro-rusul Fico îi oferă protecție unui propagandist al Rusiei, fugar din Cehia

O grădină zoologică a trimis păuni militarilor ruși din Ucraina, dar totul s-a transformat într-un val de insulte la adresa lui Putin

Partenerii noștri