Live

Video Echipele de salvare au găsit o a cincea persoană moartă după avalanșa din Alpi. Încă un schior este dispărut

Data publicării:
Cinci persoane au murit în avalanșa de duminică iar a o a șasea este dispărută. Foto: Twitter/Domanine Skiable des Contamines-Montjoie

O a cincea victimă a avalanșei produse duminică pe un gheţar din Alpii francezi, în masivul Mont-Blanc, a fost găsită de echipele de salvare, au anunţat luni autorităţile franceze, informează Agerpres.

Cadavrul unei femei în vârstă de 39 de ani a fost descoperit de salvatori, iar o a şasea persoană este încă dată dispărută, a precizat procurorul regional Karline Bouisset.

Acest bilanţ face din această avalanşa de duminică una dintre cele mai mortale din ultimii ani în Franţa.

Căderea impresionantă de zăpadă s-a produs duminică dimineaţa pe gheţarul Armancette, pe înălţimile staţiunii montane Les Contamines-Montjoie şi i-a luat prin surprindere pe cei care schiau.

Condiţiile erau "bune" în duminica Paştelui catolic și protestant, a declarat primarul din Les Contamines-Montjoie, Francois Barbier. Nici o alertă de avalanşă nu fusese emisă de Meteo-France.

Iniţial, salvatorii au găsit patru morţi, un rănit uşor şi opt persoane nevătămate.

Potrivit lui Elisabeth Mollard, o responsabilă din Les Contamines-Montjoie, intervievată la RTL, cea de-a cincea victimă a fost descoperită duminică "la sfârşitul zilei". Cea de-a şasea persoană căutată ar fi soţul acesteia.

Printre morţi se numără doi ghizi de la compania de ghizi din St-Gervais (Haute-Savoie), a precizat într-un comunicat Sindicatul naţional al ghizilor montani.

Identitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită.

Pe acelaşi gheţar francez, doi fraţi, alpinişti cu o experienţă de peste 20 de ani, au murit în urma unei avalanşe în data de 25 decembrie 2014.

Potrivit primarului din Les Contamines-Montjoie, mai recent, o avalanşă s-a produs în acelaşi loc în decembrie 2021, "coborând până în sat", dar fără a face victime.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul dur al Ungariei după declarațiile lui Macron despre Ucraina: „Ar declanșa Al Treilea Război Mondial”

Scholz și Macron se vor întâlni joi seară, înainte de vizita lui Xi Jinping. Ce planuri au cei doi lideri

Macron reia subiectul trimiterii de trupe în Ucraina, dacă Rusia va rupe frontul. "Ce securitate va mai fi pentru România, R. Moldova?"

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Partenerii noștri