Live

Elon Musk a vizitat Auschwitz după ce a fost acuzat de antisemitism, iar mai multe companii mari și-au suspendat reclamele pe Twitter

Data publicării:
Elon Musk a mers la locul lagărului de exterminare de la Auschwitz. Foto: Profimedia Images

Elon Musk a mers să viziteze locul lagărului de exterminare de la Auschwitz, la puțin timp după ce a fost acuzat că nu face suficient pentru a opri postările antisemite pe Twitter și după ce și-a cerut scuze pentru că a susținut o teorie conspiraționistă antisemită, relatează BBC. Miliardarul încearcă să salveze ce a mai rămas din veniturile Twitter, în condițiile în care multe companii mari și-au suspendat reclamele de pe rețeaua socială din cauza postărilor antisemite și a atitudinii lui Musk față de problemă.

Mai mulți lideri importanți de comunități evreiești i-au cerut lui Musk să meargă personal la Auschwitz, pentru a vedea cu ochii lui unul dintre cele mai simbolice locuri ale Holocaustului.

Ulterior, Musk urmează să susțină un discurs legat de antisemitismul online la o conferință organizată de Asociația Evreiască Europeană (EJA).

Germania nazistă a ucis sistematic cel puțin 1,1 milioane de oameni  în lagărul de exterminare de la Auschwitz, în Polonia ocupată, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aproximativ un milion au fost evrei. Peste 200.000 dintre aceștia erau copii sau oameni tineri.

Un număr de companii au renunțat la reclame pe Twitter

Ca urmare a unei postări în care Musk susținea cu entuziasm un mesaj antisemit, companiile Apple, Disney și IBM și-au suspendat reclamele de pe rețeaua socială.

Ca răspuns, miliardarul a acuzat companiile că încearcă să-l „șantajeze” cu bani și le-a înjurat la un eveniment public, la New York.

Șeful Twitter, care a preluat platforma socială în octombrie 2022 și de-atunci a făcut schimbări radicale, schimbând inclusiv numele emblematic al acesteia, a fost acuzat de antisemitism în noiembrie, când a răspuns unei postări în care se susținea în mod fals că comunitățile evreiești „susțin ura față de albi” cu mesajul „Ai spus un mare adevăr”.

Casa Albă a condamnat imediat postarea, iar pe mesajul lui Musk a provocat un val de furie online. Ulterior, Musk a spus că a făcut o greșeală și „unul dintre cele mai prostești lucruri”.

EJA a transmis, azi, că Musk va merge cu personaje politice de rang înalt la Cracovia pentru a discuta și pentru a găsi soluții la „creșterea astronomică a fenomenului antisemit care afectează Europa”. „Această tendință tulburătoare s-a escaladat mai ales după începutul războiului din Gaza”, a mai transmis Asociația.

După o discuție live din septembrie, președintele EJA, rabinul Menachem Margolin l-a invitat pe Musk să viziteze Auschwitz și i-a spus că o astfel de vizită ar avea „un efect puternic și ar contribui la conștientizarea Holocaustului și la lupta pentru combaterea antisemitismului”.

Muzeul Auschwitz a fost, în trecut, un aspru critic al platformei Twitter – în august, reprezentanții săi au criticat rețeaua după ce o postare în care se nega Holocaustului nu a fost ștearsă, moderatorii motivând prin susținerea că postarea nu a încălcat regulile platformei. Conform Twitter, această evaluare a fost greșită, iar postarea a fost ștearsă la a doua evaluare.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

Andrei Muraru după condamnarea României la CEDO: România trecutului și a fantomelor sale a făcut posibilă această rușine acum 25 de ani

România a fost condamnată la CEDO din cauza unor decizii controversate privind crimele legate de Holocaust

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Partenerii noștri