Live

Forțe americane suplimentare vor fi trimise în Europa. Pentagonul a aprobat desfășurarea a 7.000 de militari

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Secretarul american al Apărării a ordonat trimiterea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat reporterilor un înalt oficial al apărării la scurt timp după conferința de presă a președintelui american Joe Biden, potrivit CNN.

Biden a spus că a autorizat „desfășurarea forțelor terestre și aeriene deja staționate în Europa” în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România. El a mai spus că a autorizat ca „capacități suplimentare” să fie trimise în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele forțe care au fost puse în așteptare cu câteva săptămâni în urmă.

„Acesta ar cuprinde o echipă de luptă de brigadă blindată. Aceștia se vor desfășura în Germania pentru a asigura securitatea aliaților NATO și pentru a descuraja agresiunea rusă. Sunt pregătiți să sprijine o serie de misiuni în regiune. Ne așteptăm să plece în zilele următoare”, a spus oficialul.

În declarațiile de la Casa Albă, Biden a reiterat că forțele americane „nu sunt și nu vor fi implicate într-un conflict cu Rusia în Ucraina”.

„Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO și pentru a-i asigura pe acești aliați din Est”, a adăugat el.

Citește și Biden: Dacă Putin atacă țări NATO, ne vom implica. Dacă nu îl atacăm cu sancțiuni, îl încurajăm

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încă un american a fost arestat în Rusia. A fost acuzat că a băut și apoi a ieșit afară dezbrăcat

Maia Sandu: Moldova va face totul pentru a păstra pacea, dar dacă Rusia va ataca, ne vom apăra

Imagini din satelit cu podul Kerci arată că Ucraina n-ar mai avea de ce să-l atace. Rusia folosește alt traseu ca să transporte muniție

Rusia a fost condamnată la CEDO pentru demiterea unei profesoare din cauza orientării sale sexuale „netradiţionale”

Partenerii noștri