Biden: Dacă Putin atacă țări NATO, ne vom implica. Dacă nu îl atacăm cu sancțiuni, îl încurajăm

Data publicării:
Joe Biden la microfon
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a anunțat că vineri va avea loc un summit NATO, după ce președintele rus Vladimir Putin a pornnit invadarea Ucrainei. El a adăugat că, dacă Rusia va ataca aliați din NATO, Statele Unite se vor implica.

„Pe lângă sancțiunile economice, facem și pași pentru a ne apăra aliaţii din NATO. Mâine, NATO va avea un summit cu cei 30 de lideri ai țărilor aliate, pentru a ne arăta solidaritatea. Vom decide următorii pași pentru a întări toate părțile Alianței”, a spus Biden.

Putin „are ambiții mult mai mari decât Ucraina. Vrea, de fapt, să reînființeze fosta Uniune Sovietică. Despre asta este vorba. Și cred că ambițiile lui sunt complet contrare locului în care a ajuns restul lumii”, a continuat președintele american.

„Dacă Putin atacă țări NATO, ne vom implica. Dacă nu îl oprim acum, dacă nu îl atacăm cu sancțiuni semnificative, îl încurajăm”, a adăugat el.

Summit-ul NATO va avea loc începând cu ora 15.30, ora României, potrivit agendei publicate pe site-ul NATO, și se va desfășura în format virtual.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri