Live

Galerie Foto Furtuna tropicală Nicholas a atins puterea unui uragan și se îndreaptă spre Houston. Locuitorii, avertizați să nu plece la drum

Data publicării:
Furtuna tropicală Nicholas a atins puterea unui uragan în Golful Mexic. FOTO: Profimedia Images

Furtuna tropicală Nicholas a atins puterea unui uragan în Golful Mexic, pe măsură ce se apropie de o zonă de coastă a Statelor Unite şi se îndreaptă spre oraşul Houston, statul Texas.

Însoţit de vânt cu o intensitate de 120 km / h, Nicholas ''provoacă ploi torenţiale, o intensitate a vântului puternică şi episoade de furtună spre coastele centrală şi nordică ale Texasului'', a anunţat luni seara Centrul Naţional al Uraganelor (NHC).

"Ne aşteptăm la ploi torenţiale luni seară şi marţi. Vă îndemn cu toată seriozitatea să nu plecaţi la drum", a declarat Sylvester Turner, primarul din Houston, metropolă marcată încă de devastatorul uragan Harvey în 2017.

Acest stat din sud-estul ţării este obişnuit cu trecerea furtunilor şi a uraganelor. Însă odată cu încălzirea suprafeţei oceanelor, astfel de fenomene devin tot mai puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Aceste fenomenele ameninţă cu precădere comunităţi importante din zonele de coastă, afectate tot mai des inundaţii ca urmare a creşterii nivelului oceanelor.
Anul acesta s-au format cinci uragane în bazinul Atlanticului, Elsa, Grace, Henri, Ida şi Larry, dintre care Grace, Ida şi Larry au atins categoria de 3 sau mai mare.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

100 de oameni s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la o nuntă, iar 80 au ajuns cu „simptome violente” la spital, în Mexic

Scandal și revoltă în Mexic după ce un senator a tăiat o găină în parlament în numele zeului aztec al ploii

Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei

Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani

Partenerii noștri