Live

Generalul Ben Hodges: HIMARS va trage în curând din Herson, apoi începe faza decisivă, eliberarea Crimeei

Data publicării:
Generalul american în retragere Ben Hodges. Foto: Profimedia Images

Generalul american în retragere Ben Hodges, fost șef al armatei americane în Europa, a transmis pe Twitter că, odată cu eliberarea Hersonului, armata Ucrainei va începe să tragă cu rachete HIMARS de pe această poziție inclusiv spre Crimeea, care este în raza de acțiune. Hodges afirmă că o contraofensivă ucraineană va elibera Mariupol și Melitopol până în ianuarie, urmând după aceea faza decisivă în Crimeea.

„HIMARS va trage în curând din Herson. Crimeea este în raza de tragere. Aceasta va degrada apărarea și liniile de comunicații ale Rusiei, în vreme ce «aripa stângă» a contraofensivei cucerește Mariupol și Melitopol până în ianuarie. Atunci începe faza decisivă a campaniei...eliberarea Crimeei”, a scris, pe Twitter, generalul american în retragere Ben Hodges.

Fost șef al armatei americane în Europa, Ben Hodges estima la începutul lunii că Ucraina va elibera Crimeea până la vară, iar Hersonul va fi eliberat în următoarele 3-4 săptămâni.

„Dacă vorbim despre HIMARS, ofensivele se îndreaptă spre Herson. Și cred că Hersonul va cădea în următoarele 3 sau 4 săptămâni. Iar apoi cealaltă aripă a contra-ofensivei care vine spre sud, spre Donetsk, ambele forțe se îndreaptă spre Crimeea, deci toate drumurile duc spre Crimeea. De îndată ce vor putea lovi bazele rusești din Crimeea cu HIMARS, restul e doar matematică”, a adăugat el.

Statele Unite au anunţat, la mijlocul lunii octombrie, livrări de arme către Ucraina care includeau sisteme suplimentare mobile de lansatoare de rachete HIMARS, muniţie, vehicule blindate şi materiale medicale.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

FT: Băncile occidentale au plătit taxe de 4 ori mai mari la bugetul Rusiei decât înainte de invazia Ucrainei

Echipament donat de Estonia pentru Ucraina va tranzita România. Militarii ucraineni se vor antrena cu acesta în țară

„Nu merge aşa. Țara este în război”. Ucraina a suspendat serviciile consulare din străinătate pentru bărbații de vârsta mobilizării

Claudiu Târziu respinge acuzaţiile serviciilor secrete de la Kiev față de AUR: Au ca scop intimidarea minorităţii române

Partenerii noștri