Live

Germania avertizează că Europa și NATO trebuie să se pregătească de un „conflict de zeci de ani” cu Rusia

Data publicării:
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Foto: Profimedia Images

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a avertizat, sâmbătă, într-un discurs susţinut la Conferinţa de securitate de la Munchen, că ţările europene şi alianţa NATO trebuie să se pregătească pentru un conflict de zeci de ani cu Rusia.

Eforturile de a include Rusia într-o arhitectură de securitate europeană mai largă după Războiul Rece au eşuat, a declarat Boris Pistorius în faţa participanţilor la Conferinţa de la Munchen. „Toate aceste încercări au venit în contradicţie cu strategia Kremlinului de a-şi reinstala dominaţia în Europa Centrală şi de Est”, a afirmat el.

Aliaţii occidentali vor sprijini cu fermitate Ucraina „indiferent cât timp Putin va continua acest război ilegal şi fără sens împotriva unei naţiuni suverane şi iubitoare de libertate”, a declarat Pistorius.

Dar asta înseamnă şi că „va trebui să trăim cu linii de demarcaţie în Europa pentru decenii de acum încolo”, a afirmat ministrul german al apărării. „Europa liberă şi democratică pe de o parte, Rusia belicoasă şi autoritară, pe de altă parte”, a adăugat el. Cheia conflictului, a spus Pistorius, este restabilirea puterii militare a NATO în Europa pentru a contracara ameninţarea rusească.

„Descurajarea eficientă este asigurarea noastră de viaţă”, a spus el în continuare, argumentând că există trei dimensiuni ale stabilirii unui sistem de descurajare eficientă: Alianţa trebuie să investească mai mulţi bani în apărare, să-şi refacă capacitatea industrială de a produce muniţie şi de a pregăti forţele militare pentru a fi desfăşurate şi să lupte atunci când este necesar.

Pistorius a mai spus că este nevoie de o cooperare mai strânsă cu ţările din emisfera sudică şi de un mai mare respect pentru aceste ţări pentru a contracara influenţa globală a Rusiei.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Nu vor putea să se ascundă nici la Capitoliu, nici la Elysee”. Medvedev amenință cu lovituri nucleare în capitalele occidentale

Rusia și Belarus anunță că vor exersa în comun folosirea armelor nucleare tactice

Patru țări europene cu o lungă tradiție de neutralitate vor „extinderea” relațiilor cu NATO și apropierea de alianță

Rareș Bogdan: România este un stat cheie pentru NATO și UE. În această cheie ar trebui privită vizita lui Iohannis la Casa Albă

Partenerii noștri