Live

Germania vrea să renunțe, treptat, la interdicțiile de circulație începând cu 19 aprilie

Data publicării:
Foto: GettyImages

Germania elaborează o listă de măsuri - printre care obligativitatea purtării măştilor sanitare în locuri publice, limitarea adunărilor şi accelerarea anchetelor epidemiologice - a căror punere în practică ar urma, potrivit autorităţilor de la Berlin, să permită renunţarea treptată, începând cu 19 aprilie, la interdicţiile de circulaţie impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit proiectului unui plan de acţiune elaborat de Ministerul de Interne german şi consultat de Reuters, măsurile respective ar trebui să fie suficiente pentru a menţine sub 1 valoarea medie a numărului de oameni infectaţi de fiecare persoană purtătoare a virusului SARS-CoV-2, astfel încât viaţa publică se va putea relua gradual.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, vor fi puse în practică mecanisme pentru a identifica în termen de 24 de ore de la stabilirea diagnosticului peste 80% dintre cei cu care a avut contact cu o persoană infectată.

În schimb, şcolile vor putea fi redeschise pe baza unei analize de la regiune la regiune, iar controalele frontaliere stricte vor fi relaxate, adaugă documentul citat.

În Germania s-au înregistrat până luni dimineaţă aproximativ 95.900 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.418 cazuri fatale.

Editor: A. D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri