Live

Hanoi va organiza un târg de arme la baza aeriană Gia Lam. Vietnamul încearcă să scape de dependența de armele rusești

Data publicării:
Vietnam a ținut primul său târg internațional de arme în decembrie 2022. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Ministerul Apărării din Vietnam a anunțat vineri că va organiza un târg internațional de arme în decembrie, la baza aeriană Gia Lam din Hanoi. Națiunea din Asia de Sud-Est urmărește să își diversifice aprovizionarea cu arme, pentru a-și reduce dependența de Rusia, transmite Reuters.

Evenimentul, care va avea loc la baza aeriană Gia Lam din Hanoi, în perioada 19-22 decembrie, este „o oportunitate de cooperare internațională în domeniul apărării și de a căuta parteneri care să promoveze producția și exportul de arme”, a declarat un oficial al ministerului la conferința de presă.

Națiunea din Asia de Sud-Est este unul dintre cei mai mari 20 de cumpărători de arme din lume pe fondul tensiunilor continue cu China și încearcă să-și reducă dependența de armele rusești.

De asemenea, a făcut eforturi pentru a exporta arme fabricate local cu parteneri străini.

Vietnam a ținut primul său târg internațional de arme în decembrie 2022, care a atras 174 de expozanți din 30 de țări, inclusiv toate țările mari producătoare de arme, cu excepția Chinei.

Ministerul a informat vineri că „s-au încheiat mai multe acorduri” la acel târg de arme, fără a oferi mai multe detalii.

Țara din Asia de Sud-Est are o cheltuială militară anuală de peste 2% din produsul său intern brut, potrivit ministerului.

Vietnamul produce arme de mici dimensiuni, muniții, drone și vehicule blindate.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini greu de privit din Vietnam. Pescarii înaintează cu greu cu bărcile printre sute de mii de pești morți, pe sute de hectare

Una dintre cele mai bogate femei din Asia a fost condamnată la moarte. Avea peste 4 miliarde de dolari ascunși în subsolul casei

Vietnamul şi Filipine îşi consolidează cooperarea în Marea Chinei de Sud pentru a contracara Beijingul

Iohannis a discutat cu premierul Pham Minh Chinh despre valorificarea la adevăratul potenţial a relaţiilor economice româno-vietnameze

Partenerii noștri