Live

Imagini din Brazilia și Elveția, într-un videoclip de promovare a turismului din Filipine. Ministerul l-a retras: „Total nepotrivite”

Data actualizării: Data publicării:
Un videoclip destinat promovării turismului din Filipine a fost retras pentru că includea imagini din alte ţări. FOTO: Profimedia Images

Ministerul Turismului din Filipine a retras rapid un videoclip care trebuia să promoveze turismul în această ţară, după ce s-a aflat că acesta includea imagini cu locuri aflate în ţări precum Indonezia, Brazilia şi Elveţia, potrivit BBC.

Agenţia de publicitate DDB Philippines, care a produs videoclipul, şi-a cerut scuze duminică pentru imaginile „total nepotrivite” din acesta, care includeau terase de orez din Indonezia şi dune de nisip din Brazilia şi Emiratele Arabe Unite.

Videoclipul făcea parte din programul de promovare „Love the Philippines”, lansat pe 27 iunie, care a costat guvernul 900.000 de dolari.

Un blogger filipinez foarte popular, Sass Rogando Sasot, a fost cel care a atras atenţia pe Facebook asupra neconcordanţelor.

Ministerul Turismului a retras videoclipul de pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a precizat că „a cerut în mod repetat DDB să confirme că toate imaginile folosite în prezentările audio-vizuale ale campaniei sunt originale şi sunt proprietatea lor”.

„De fiecare dată, DDB ne-a asigurat că aşa stau lucrurile”, a adăugat ministerul.

DDB a precizat că utilizarea de imagini de arhivă în videoclipurile de atmosferă este un lucru standard în industria publicitară, dar și-a cerut scuze pentru că a folosit alte videoclipuri în acest caz.

„Utilizarea de imagini de arhivă străine într-o campanie de promovare a Filipinelor este extrem de nepotrivită și contrazice obiectivele DOT”, a declarat DDB.

Turismul în Filipine a avut de suferit în timpul pandemiei de coronavirus

Videoclipul a fost eliminat, iar compania a declarat că va ajuta departamentul de turism în ancheta sa.

Turismul, o industrie-cheie pentru Filipine, a avut de suferit în timpul pandemiei de coronavirus, iar guvernul caută în prezent să-l relanseze.

Anul trecut, 2,7 milioane de turişti au vizitat Filipine, cu 68% mai puţini decât în 2019, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Seceta a scos la lumină o așezare veche de 300 de ani. Din apele unui baraj au reapărut morminte și structura unei biserici

Croaziera în care oaspeții pot călători nud. Cât costă inedita experiență și ce reguli trebuie să urmeze pasagerii

FOTO Momentul în care Paza de Coastă chineză atacă nave filipineze. „Erau atât de aproape încât le vedeam fețele”

O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral doar cu îmbrăcăminte de vară și spune că "e groaznic": "Nu ne așteptam"

Partenerii noștri