Live

Încă trei regiuni din Polonia cedează și renunță la rezoluțiile anti-LGBT pentru a nu rămâne fără bani europeni

Data actualizării: Data publicării:
Sursă foto Foto: Profimedia Images

Alte trei regiuni din Polonia și-au revocat rezoluțiile anti-LGBT pentru a nu rămâne fără fondurile europene, relatează Euronews. Anterior, Uniunea Europeană a anunțat că regiunile care au adoptat astfel de declarații discriminatorii nu vor mai primi bani europeni.

Consilierii locali din regiunea Malopolska, din sudul țării, au confirmat, luni, că au revocat rezoluția prin care regiunea se autoproclama „liberă de LGBT”.

Și autoritățile din provinciile sud-estice Lublin și Podkarpackie au renunțat la rezoluțiile lor, conform agenției poloneze de presă PAP.

Săptămâna trecută, regiunea Swietokrzyskie a devenit prima regiune poloneză care renunță la rezoluția discriminatorie promovată anterior de guvernul ultraconservator de la Varșovia.

În 2019, zeci de municipii și regiuni din Polonia s-au declarat „libere de LGBT”. Comunitățile locale care au adoptat aceste declarații susțineau, atunci, că ele sunt menite să „protejeze valorile familiei tradiționale”.

După ce Uniunea Europeană a avertizat că va opri intrarea a milioane de euro în fonduri europene în Polonia din cauza acestor rezoluții discriminatorii, guvernul PiS le-a cerut autorităților regionale să renunțe la ele.

La începutul anului, ca răspuns la aceste măsuri ale autorităților poloneze, Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care a declarat Uniunea Europeană „o zonă de libertate pentru comunitatea LGBT”.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, citat de CNCD după ce a zis „Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți”. Asztalos: Un înalt demnitar influențează comportamente

Președintele CNCD, Asztalos Csaba, LIVE la Interviurile Digi24.ro

Președinta Georgiei a blocat prin veto adoptarea „legii rusești” care a scos zeci de mii de oameni în stradă

"Scutul estic" al Poloniei. Varșovia se teme că ar putea deveni următoarea țintă a Rusiei și întărește 400 de km de frontieră

Partenerii noștri