Live

Video&Foto India, devastată de ciclonul Tauktae. Cel puțin patru oameni și-au pierdut viața și zeci de comune au fost distruse de ape

Data actualizării: Data publicării:
O nouă lovitură pentru India. Foto: Profimedia Images

Un ciclon puternic a lovit duminică India, deja afectată de pandemie. Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor iar zeci de comune au fost distruse de ape, potrivit Mediafax.

Ciclonul care ameninţa India de câteva zile a devenit mult mai periculos în ultimele ore. Viteza vântului atinge şi 140 de kilometri pe oră, iar 73 de comune au fost afectate.

Ciclonul Tauktae, prima furtună majoră a sezonului este așteptată să ajungă marți și în statul Gujarat, se arată într-o declarație a Departamentului Meteorologic din India.

Aproape 2.500 de muncitori ai salvatorilor guvernamentali au fost trimiși în șase state pe calea ciclonului Tauktae – Kerala, Karnataka, Tamil Nadu, Gujarat, Maharashtra și Goa. Aceștia sunt echipați cu aparate de radio fără fir, telefoane prin satelit și instrumente necesare operațiunilor post-ciclon, scrie India Today.

Regiunea Gujarat a fost cea mai afectată. În zonă au mai avut loc fenomene meteo extreme, însă schimbările climatice nu au schimbat frecvenţa acestora, ci intensitatea.

Populația Indiei primește astfel o nouă lovitură, după ce țara a fost devastată de pandemie în ultima lună, atingând cifre record de cazuri de Covid și de decese asociate virusului.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un baraj s-a rupt în Brazilia, deja afectată de inundații masive. 30 de morți după ce un val de doi metri a acoperit casele

Cinci morți în Brazilia, unde sunt furtuni și inundații. Apa a ajuns la acoperișuri, iar oamenii s-au trezit în mijlocul unui lac

Potop în Arabia Saudită. Școlile au fost închise, oamenii au fost avertizați că vor fi inundații. Imagini cu mașini luate de ape

Cel putin 42 de oameni au murit în Kenya dupa ce un baraj de lângă Nairobi s-a rupt

Partenerii noștri