Live

În Japonia, „dosarul cu șină” e vechiul „floppy disk”. Autoritățile declară război dischetelor, devenite simboluri ale birocrației

Data publicării:
Dischetele au fost foarte populare în anii 1990. Un „floppy disk” standard avea o capacitate de stocare de 1,44 MB (megabiți). Foto: Profimedia Images

Ministrul digitalizării din Japonia a declarat „război” vechilor CD-uri și dischetelor de tip „floppy disk”, devenite în prezent veritabile simboluri ale birocrației din această țară, în condițiile în care astfel de sisteme vechi de stocare sunt încă cerute în administrație, informează BBC.

În prezent, în Japonia există circa 1.900 de „proceduri guvernamentale” care-i obligă pe agenții comerciali să folosească dischete și CD-uri, a precizat ministrul digitalizării Taro Kono.

Autoritățile nipone încearcă să adopte noi reguli și proceduri care să le permită cetățenilor să poată folosi servicii online.

Astfel, în ciuda reputației sale de țară cu o extrem de dezvoltată industrie de software și cu tehnologiile high-tech de ultimă oră, Japonia este cunoscută și pentru faptul că, la nivel administrativ, încă se „agață” de folosirea unor tehnologii complet depășite, precum dischetele de tip „floppy disk”, notează BBC.

Aceste dischete au apărut la finele anilor 1960 și au fost extrem de populare în anii 1990. Practic, „imaginea” sa e folosită și în prezent pentru ilustrarea icoanei „Save”.

Un „floppy disk” standard are o capacitate de stocare de 1,44MB (megabiți). Comparativ, un stick USB obișnuit poate înmagazina 32 de GB (gigabiți). Astfel, pentru a transfera această informație pe un suport de tip „floppy disk”, e nevoie de peste 22.000 de astfel de dischete.

„De unde mai poți cumpăra azi un floppy disk?”, s-a întrebat ministrul japonez al Digitalizării.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vor reuși soluțiile Macron să scoată Europa din declin?

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Un gunoi spațial gigant a fost fotografiat pentru prima oară de aproape de o companie japoneză care vrea să curețe spațiul de deșeuri

Un oraș japonez vrea să ridice un gard din plasă pentru a bloca fotografiile turistice ale Muntelui Fuji

Partenerii noștri