Live

Joe Biden: Vladimir Putin a încercat să divizeze UE și NATO. Efectul este exact opusul

Data publicării:
Președintele american Joe Biden. Foto: Profimedia

Președintele american Joe Biden spune că unul dintre obiectivele sale strategice majore este menținerea unită a NATO și a Uniunii Europene, în condițiile invaziei Rusiei în Ucraina.

„Scopul meu de la bun început a fost să mă asigur că NATO și Uniunea Europeană sunt pe aceeași lungime de undă. Pentru că singurul lucru pe care Putin a crezut că îl poate face a fost să divizeze NATO. Iar asta nu s-a întâmplat", a spus Biden într-un interviu cu influenceruș Brian Tyler Cohen.
Biden a mai
spus că Rusia va plăti un preț ridicat atât pe termen lung, cât și pe termen scurt pentru invadarea Ucrainei, adăugând că acest conflict a apropiat Europa și NATO.

Efectul este exact opusul față de ceea ce și-a propus”, a spus Biden despre Putin.

Președintele american a spus că sancțiunile sunt singurele modalități de a penaliza Rusia fără a risca un război la scară globală.
„Ai două opțiuni: fie începi un al treilea război mondial, intri în război cu Rusia, fizic, fie te asiguri că o țară care acționează clar împotriva dreptului internațional plătește un preț pentru acest lucru”, a spus Biden.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Nu vor putea să se ascundă nici la Capitoliu, nici la Elysee”. Medvedev amenință cu lovituri nucleare în capitalele occidentale

Rusia și Belarus anunță că vor exersa în comun folosirea armelor nucleare tactice

Patru țări europene cu o lungă tradiție de neutralitate vor „extinderea” relațiilor cu NATO și apropierea de alianță

Rareș Bogdan: România este un stat cheie pentru NATO și UE. În această cheie ar trebui privită vizita lui Iohannis la Casa Albă

Partenerii noștri