Live

Kuleba: Lucrăm pentru a face un pas mare şi solid către aderarea Ucrainei la NATO la summitul de la Washington

Data publicării:
Dmitro Kuleba, ministrul de externe al guvernului Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Ucraina lucrează pentru a-şi securiza la summitul de la Washington, din luna iulie, „un pas mare şi solid” către aderarea la NATO, a afirmat marţi ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

Ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, spunea luna trecută că nu se aşteaptă ca Alianţa să-i adreseze Ucrainei la summitul de la Washington invitaţia de a deveni membră a organizaţiei euroatlantice.

Întrebat despre obiectivele Ucrainei la summitul din iulie, Kuleba a răspuns că nu va intra în detalii privind discuţiile, dar a precizat că există un „angajament foarte activ” cu conducerea NATO şi cu statele aliate.

„Credem că Ucraina îndeplineşte principalul criteriu de aderare, care este capacitatea de a apăra frontierele NATO. Asta este ceea ce facem noi prin apărarea Ucrainei”, a declarat demnitarul ucrainean pentru jurnalişti.

„Aş vrea să spun că lucrăm asiduu pentru a face la summitul de la Washington un pas mare şi solid către aderarea Ucrainei la NATO”, a ţinut să adauge Dmitro Kuleba.

După summitul de la Vilnius din vara anului trecut, Kuleba şi-a exprimat satisfacţia faţă de rezultatele reuniunii şi a apreciat că din punct de vedere psihologic ţara sa face deja parte din Alianţa Nord-Atlantică.

„Am depăşit bariera psihologică şi văd că Ucraina este considerată membră a NATO în termeni reali”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene într-un interviu acordat postului public de televiziune din ţara sa. El a precizat că în culise toată lumea i-a dat noi asigurări că aderarea Ucrainei la Alianţă va avea loc, singura întrebare care se pune fiind când.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski: Rușii au ajuns doar la prima din cele trei linii de fortificații din Harkov

Riabkov: Rusia va răspunde cu aceeaşi monedă la orice comportament nuclear ambiguu al Occidentului

Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod

Ucraina are nevoie de două sisteme Patriot pentru a-i opri pe ruși să ocupe Harkovul, spune Zelenski

Partenerii noștri